Търсенето на гробницата на Клеопатра Седма, която е последният монарх

...
Търсенето на гробницата на Клеопатра Седма, която е последният монарх
Коментари Харесай

Мистерията около гробницата на царица Клеопатра остава неразгадана

Търсенето на гробницата на Клеопатра Седма, която е последният монарх от птолемейската династия, управлявала Египет след Александър Велики, продължава епохи
Търсенето на гробницата на Клеопатра Седма в античния град Тапосирис Магна край Александрия приключва с крах, разгласи египетският археолог Захи Хауас, представен от онлайн изданието " Иджипт индипендънт ".

Бившият министър по въпросите на паметниците на културата напомни, че дружно с Катлийн Мартинес от Доминиканската република търсят последното леговище на именитата владетелка от единадесет години, оповестява Екатерина Антонова особено за Българска телеграфна агенция.

" След този интервал обаче експедицията напуща. Няма доказателства, които да бъдат проследени, с цел да бъде открита гробницата в храма в Тапосирис Магна западно от Александрия, " споделя Хауас.

Тапосирис Магна е учреден от Птолемей Втори Филаделф от династията на Птолемеите, управлявал Египет от 283 година прочие н. е. до 246 година прочие н. е. След като Александър Велики превзема египетските земи и поставя основите на Александрия, Тапосирис Магна се трансформира в набожен център.

В античния град ръководеният от Катлийн Мартинес екип открива монети с ликовете на Александър Велики и Клеопатра и скулптури на богинята Изида. Още едно обещаващо изобретение е под земята акведукт, сходен на считания за инженерно знамение Тунел на Евпалин на остров Самос в Гърция. Археолозите се натъкват и на мумии със златни езици на към две хиляди години.

Търсенето на гробницата на Клеопатра Седма, която е последният монарх от птолемейската династия, управлявала Египет след Александър Велики, продължава епохи. Историците считат, че е допустимо да се намира в региона на Александрия - някъде в пустинята или даже измежду подводните руини край крайбрежията на средиземноморския град.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР