Търсенето на ефективни средства против болката, възпалението и дискомфорта може да

...
Търсенето на ефективни средства против болката,
възпалението и дискомфорта може да
Коментари Харесай

От години страдам от хемороиди, а се оказа, че спасението е толкава лесно, при това в домашни условия

Търсенето на ефикасни средства срещу болката,
възпалението и дискомфорта може да отнеме години.
Добрата вест е, че хемороидите могат да бъдат лекувани сполучливо благодарение на лечебни растения.
Алоето е мощен биогенен стимулатор: облекчава възпалението при положение на изострен ход на болестта,
действа превантивно в хроничната му форма,
помага и в подготовката за интервенция и рехабилитационния интервал след интервенция.

Използването на алое форсира обменните процеси в организма, подтиква регенерацията на тъканите, предотвратява образуването на тумори. Днес ще ви разкажем за редица вероятни способи за потребление на алое вера за лекуване на хемороиди, написа lifebg.net.
Домашно лекуване на хемороиди
Поглъщане
Вътрешното приемане на алое има леко слабително деяние: запекът се облекчава, също така въздейства удобно върху стените на кръвоносните съдове.

20 минути преди хранене би трябвало да се приема една чаена лъжичка свеж сок от алое. За лекуването е належащо да се изберат листата, достигнали 15 см дължина, защото те към този момент са съумели да натрупат нужното количество хранителни субстанции.
Компреси с запарка от алое
Компреси с алое ще оказват помощ при изостряне на болестта. Ефектът се реализира освен от свойствата на алоето, само че и заради лечебния резултат на топлината. Разрежете 2-3 огромни листа, нарежете всеки на няколко елементи, поставете ги в емайлирана купа и залейте с топла преварена вода. Оставете да къкри на слаб огън 15 минути, като внимавате водата да не ври бурно.

Така питателните субстанции остават в отварата изцяло. Прецедете и използвайте.
Парче марля, сгънато 6-8 пъти, се накисва в топлата запарка и се слага върху ануса за 40-45 минути (през това време е по-добре да си легнете).
Лосиони с свеж сок от алое
Пресният сок може да се употребява, в случай че няма остри възпаления, съпроводени от кървене. След деликатно разчистване на аналния отвор, приложете от горната страна за 2-3 минути памучен тампон, пропит в сок от алое.
Свещи от пулпа от алое

От огромно листо алое отрежете огромно парче с дължина 5-6 см. Напълно обелете външната твърда обвивка. Получената желеобразна целулоза използвайте като елементарни ректални свещички. Лечението продължава 20 минути.

Растението е хипоалергенно, тъй че лекуването не би трябвало да има никакви странични резултати, само че изключително чувствителни хора е по-добре да се подложат на тест, с цел да се избегнат вероятни затруднения – сърбеж, отичане, зачервяване.
Алоето не може да се ползва на бременни дами (може да провокира импровизиран аборт), дами по време на менструация (може да се усили кървенето) и вътрешно, при влечение към диария.
Инфо: Брадва

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР