Търсенето на двамата туристи над Калофер е преустановено. Преди минути

...
Търсенето на двамата туристи над Калофер е преустановено. Преди минути
Коментари Харесай

Край! Спряха издирването на бащата и сина край Калофер

Търсенето на двамата туристи над Калофер е прекратено. Преди минути спасителите се върнаха в града след акцията в петия ден след изгубването им. Те са ревизирали всички заслони и скатове, само че не са разкрили никого, оповестява "Трафик ".

В търсенето се включиха и 15 военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада потеглиха с дрон към върха, с цел да обзет по-голям периметър.

От Планинската избавителна работа изпратиха още веднъж спасители с кучета. Ще се заобикаля обаче скупчването на доста хора на едно място поради заплаха от лавини. Съботният ден е бил белязан и от случай.

"Наш сътрудник падна във водата, намокри се качествено. Рискът от такива произшествия съществува, популярност Богу, се размина с това. Има смисъл да се оглеждат такива по-труднодостъпни места”, изясни Емил Нешев.

Опитните планинари споделят, че зимно време е немислимо да се тръгне на поход без добра екипировка.

"В такива случаи не трябва да се потегля, тъй като това е безконтролно отношение към техния живот и към хората, които отиват да ги търсят. За страдание има фенове на рискови прекарвания и вземат решение да видят дали могат да оцелеят в планината при такива условия”, съобщи Донка Радулова от Туристическо сдружение хайдут – Калофер.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР