Тържеството по откриване на новата академична учебна 2022/2023 година в

...
Тържеството по откриване на новата академична учебна 2022/2023 година в
Коментари Харесай

УНСС стартира академичната година с премиер и двама министри

Тържеството по разкриване на новата академична образователна 2022/2023 година в Университета за национално и международно стопанство (УНСС) ще се състои през днешния ден от 10:00 часа в зала " Максима " на УНСС. Това съобщи пресцентърът на висшето учебно заведение.

Церемонията ще бъде открита от служебния министър-председател Гълъб Донев. Ще участват също служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров и служебният министър на стопанската система Никола Стоянов, осведомят от УНСС.

-->

Церемонията, ръководена от ректора проф. Димитър Димитров (на снимката) ще се предава онлайн на уеб страницата и във Facebook профила на университета.

Преди началото на новата академичната година от УНСС означават, че са имали извънредно сполучлива кандидатстудентска акция със мощен акцент върху онлайн кандидатстването и онлайн записването. Броят на кандидат-студентите по отношение на държавната поръчка тази година е към два пъти и половина по-висок. Всички бройки в държавния план-прием за бакалаври в 42 специалности и в специалността " Право " за образователно-квалификационната степен " магистър " след приблизително обучение са запълнени. За платеното образование приемът продължава през идващите месеци.

Много новости чакат студентите и в дигитализацията. Предстои да бъде пусната напълно обновената платформа " Уеб-студент ", а студентските книжки " ще влязат " в телефоните на студентите.

УНСС ще посрещне своите ученици с реновирана и осъвременена учебно-материална база. Изцяло актуализирани са 107 образователни зали. Част от тях - шест цифрови класни стаи и две лаборатории, оферират качествено нова инфраструктура за образование.

От студентските общежития напълно освежен е блок 55 " Г ", не престават ремонтите и в още два от блоковете на УНСС.

Програмата по откриването на академичната образователна година на УНСС включва разнородни събития. В 10.40 часа ректорът проф. Димитър Димитров ще награди студентите от тима на УНСС, които заеха призови места в Националната студентска олимпиада по математика.

В 11.00 часа ще бъдат поднесени венци на паметника на проф. Стефан Бобчев - създател и първи ректор на УНСС.

От 12.00 часа ще са срещите на първокурсниците с управленията на факултетите и катедрите по специалности.

Ще има и гала по връчване на свидетелствата за университетските длъжности " професор " и " доцент " в зала " Максима ".

В 19.00 часа ще има безвъзмездна прожекция на новия български игрален филм " В сърцето на машината " на режисьора Мартин Макариев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР