Тържествена церемония по случай коронясването на тазгодишната Царица Роза в

...
Тържествена церемония по случай коронясването на тазгодишната Царица Роза в
Коментари Харесай

Сред феерия от красота и светлини Казанлък избра своята Царица Роза

Тържествена гала по случай коронясването на тазгодишната Царица Роза в Казанлък се състоя на площад " Севтополис ". Официален посетител на събитието беше вицепрезидентът Илияна Йотова, която короняса Белослава Желева и поздрави нея и нейните подгласнички Тереза Палова и Габриела Петкова. Събитието е част от програмата на 119-ите Празници на розата в Казанлък и от днешната стратегия по случай празника на града. 

На церемонията участваха кметът на града Галина Стоянова, кметовете на побратимени на Казанлък градове, народни представители и представители на общински, регионални и държавни структури, както и стотици поданици и посетители на града. 



,,Европейска райска котловина – по този начин назовават Казанлъшката долина``, съобщи Илияна Йотова.

Тя дефинира града като магическо място, на което се събират освен цветята, а и историята и философията на един народ. Вицепрезидентът благодари на казанлъчани за това, че генерации наред съхраняват тази чудесна българска традиция и че популяризират страната с българската роза.



Нека душите ни да останат чисти както са тези дребни капчици брилянтна роса всяка заран върху листенцата на майските рози, пожела Йотова. 



Кметът на града Галина Стоянова поздрави присъстващите.

Тази вечер ще осъществим един заветен обред по коронясване на най-младата Царица Роза на Казанлък, съобщи тя и подсети, че традициите на празника са към този момент на съвсем 120 години. 

Музикален привет към гостите на церемонията насочиха струнен квартет „ Интро “ и отбор „ Елика “. Специално за Царица Роза 2022 Белослава Желева небето над площад " Севтополис "  беше огряно от светлинното шоу с дронове " Небето на Царица Роза ", а тържествата приключиха с празнична заря и с концерт на Владимир Ампов – Графа. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР