Тържествена церемония по посрещане на военния контингент на 61-ва Стрямска

...
Тържествена церемония по посрещане на военния контингент на 61-ва Стрямска
Коментари Харесай

Български военен контингент изпълни успешно задачите си в операцията „Алтеа“ в Босна и Херцеговина

Тържествена гала по посрещане на военния контингент на 61-ва Стрямска механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, взел участие във военната интервенция на Европейския съюз (ЕС) в Босна и Херцеговина „ Алтеа ”, се организира през днешния ден, 16 август в Казанлък, оповестиха от Министерството на защитата.

Приветствие към военнослужещите от контингента за сполучливо изпълнената задача и завръщането в Родината произнесе генерал-лейтенант Михаил Попов, заместник-началник на защитата. „ За мен е наслаждение да съм през днешния ден пред Вас – първо, тъй като Ви виждам всички още веднъж назад в родината и второ, тъй като по отзивите за контингента може да се направи извод, че Вие сте свършили съвършено работата си. За никого от Българската войска не е изненада, че Сухопътните войски и в частност 61-ва бригада се оправят обичайно добре “, съобщи заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Михаил Попов пред военнослужещите. 



Генерал-лейтенант Попов акцентира компликацията на сполучливо изпълнената от българските военнослужещи задача. „ Вие трябваше да поддържате равнището, което са посочили сътрудниците преди Вас – контингентите и в Босна и Херцеговина, и в Косово. Сигурен съм, че времето, което сте прекарали там, е било потребно за Вас като опит във всяко едно отношение – работа в непозната среда, с съдружни сътрудници и съдружници. За офицерите, сержантите и бойците всеки опит от такива задачи е скъп “, заключи заместник-началникът на защитата.

В слово-отговор подполковник Момчил Димитров - помощник-национален пълководец на контингента благодари на командването, персоналния състав и всички, които с поддръжка и безрезервност са съдействали за сполучливото осъществяване на дилемите в съдружен формат.

Със заповед на командира на Съвместното командване на силите (СКС) генерал-майор Валери Цолов бяха наградени военнослужещите от контингента. Отслужен беше молебен за здраве и благополучие. На церемонията участваха още бригаден военачалник Христо Ганецовски - заместник-командир на СКС, бригаден военачалник Маргарит Михайлов - пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада, бригаден военачалник Ивайло Сотиров - шеф на работа „ Военна полиция ”, представители на държавната и локална власт, жители и посетители на Казанлък и др. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР