Търговците ще са задължени да поддържат наличност на продукти в

...
Търговците ще са задължени да поддържат наличност на продукти в
Коментари Харесай

Глобяват търговци за над 10% надценка

Търговците ще са задължени да поддържат наличност на артикули в магазините с надценка до 10%. Ако не го вършат, са планувани санкции. Това разгласи министърът на стопанската система Никола Стоянов по Нова телевизия по отношение на предлагането от 17 групи артикули да има един продукт на трайно ниска цена.

Ако наличността от съответния артикул свърши, да вземем за пример на яйца М, те ще могат да трансферират тази надценка върху идващия най-евтин артикул в категорията, разясни икономическият министър.

Стоянов съобщи, че това е антипазарна мярка, само че увери, че с нея държавната интервенция на пазара ще е минимална. В момента проектозаконът е в развой на публично разискване, като по него работи и междуведомствена комисия.

Изготвеният все още образцов лист включва: ориз, брашно вид 500, самун „ Бял “, самун „ Добруджа “, свинско месо – охладено, пилешко месо, кайма 60/40 свинско/телешко охладена, прясно мляко краве 2-3.8%, кисело мляко краве 2-3.8%, краве сирене бяло саламурено, кашкавал от краве мляко, яйца размер М, млечно масло, слънчогледово масло (олио), захар, зрял фасул и храни за кърмачета.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР