Търговци от онлайн платформи обявяват недоволството си от промените в

...
Търговци от онлайн платформи обявяват недоволството си от промените в
Коментари Харесай

Онлайн търговците скочиха: Протестираме срещу промените в Наредба 18 - сриват бизнеса ни!

Търговци от онлайн платформи афишират недоволството си от измененията в Наредба 18, излиза наяве от сайта webcentervarna.com.

``
реклама

ПРОТЕСТ „ Н18 “
Срещу признатите ограничения за електронните търговци в Наредба №Н-18/2006 

Уважаеми клиенти и сътрудници!

Обявяваме се твърдо срещу признатите промени, които касаят работата на всички онлайн магазини в „ Наредба №Н-18, като считаме, че те изрично са неправилни, недомислени и несъобразени със спецификата на електронната търговия! 

Причината:

1. Създава се ПРАКТИЧЕСКО ограничаване за потреблението на онлайн магазини въз основата на платформи с тъй наречените „ отворен код “. Това ще докара до неспособност да се употребяват в България всички международно известни системи за онлайн търговия.
От друга страна всички компании, които са вложили десетки хиляди за разработка на лични системи в този момент се постанова да влагат още хиляди за промени на към този момент работещ програмен продукт. В противоположен случай се не разрешава неговото потребление. 

2. Създава се ПРАКТИЧЕСКА неспособност за онлайн заплащане с виртуален ПОС терминал с банкови карти. Така вие ще изгубите удобството за разплащане в Интернет.

3.  Създава се ПРАКТИЧЕСКА неспособност за следене на поръчката. Така няма да  получавате информация за нейното придвижване от момента на заявяването й до доставката до Вас.

4. Създават се условия за ПРАКТИЧЕСКА насила за потребление единствено на един тип метод на заплащане, - ППП (Пощенски паричен превод).

5. Създава се неспособност да се правят онлайн продажби с Интернет магазин и в това време да се прави друга комерсиална активност от един  и същ търговски обект.

... и доста други!

Описаните нагоре изказвания са подбудени от обстоятелството, че се приравнява всеки програмен продукт за електронен магазин към „ Софтуер за ръководство на продажбите в търговски обект ( СУПТО) “.

Смятаме сходно приравняване  за погрешно и с гибелен резултат върху електронната търговия! Нещо повече – сходно тълкувание ще докара доста компании до неспособност за осъществяване на активността заради редица характерни бизнес процеси.  

Считаме, че признатите промени изрично НЕ извършват задачата за извеждане „ на ярко “ на нелоялните онлайн търговци, а единствено основават спънки и спомагателни компликации за добросъвестните електронни магазини! 

Ние не сме срещу регулацията, само че ИСКАМЕ:
1. Отлагане на влизането в действие на „ Глава седем Г “ от Наредбата!
2. Ясно разграничаване на понятията „ електронен магазин “ и „ СУПТО “.
3. Формиране на съвещателен съвет със експерти от сектора за разискване на основаните проблематични обстановки заради текстовете в наредбата.
4. Създаване на нова глава или напълно нова разпоредба за електронната търговия, която да е съобразена със спецификата на бизнеса и актуалните технологии! 
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР