Търговци на едро и собственици на компании за суши често

...
Търговци на едро и собственици на компании за суши често
Коментари Харесай

Риба тон, Кийоши Кимура и колко струва най-скъпият атлантически червен тон

Търговци на едро и притежатели на компании за суши постоянно заплащат високи цени за най-хубавата риба на първия търг от новата година, който се организира на разнообразни места през годините. През 2020 година той се организира на рибния пазар в Токио, Япония.

Всяка година цената на рибата зависи както от броя заинтригувани купувачи, по този начин и от естествени фактори като размера и качеството, по тази причина и цената на първата такава риба звук за сезона се колебае доста през годините.

Тази година японският притежател на верига суши заведения за хранене Кийоши Кимура заплати цели 1.8 милиона $ за атлантически червен звук, който е заплашен тип. Тази сума обаче е доста по-малка на фона на миналогодишния му връх, когато даде цели 3.1 млн. $ за гигантската риба звук.

До 2019 година предходният връх е бил 1.76 милиона $, подложен през 2013 година, а през миналите години тези рибки се продават в шестцифрения диапазон. Всъщност през 2016 година Кимура заплаща едвам 117 хиляди $ за риба звук, която тежи 200 кг.

Тазгодишният атлантически червен звук тежи цели 308 кг и Кийоши Кимура се надява, че клиентите му ще изядат с наслада тази риба с чудесно качество.

Кимура в действителност предлага най-високата сума на първия търг за новата година в осем от последните девет години, написа Food and Wine. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР