Търговското споразумение между САЩ и Тайван може да засили напрежението

...
Търговското споразумение между САЩ и Тайван може да засили напрежението
Коментари Харесай

Тайван - ключова връзка в световните търговски вериги

Търговското съглашение сред Съединени американски щати и Тайван може да ускори напрежението с Китай . Съединените щати желаят да засилят комерсиалните си връзки с Тайван, който е профилиран в производството на съществени полупроводници и над който Китай претендира за собствен суверенитет. Двете страни за комерсиално и капиталово съглашение тази есен, заяви кабинетът на комерсиалния представител на Съединени американски щати Катрин Тай, напомня френският вестник " Монд ".

Това е нова стъпка в укрепването на комерсиалните връзки с острова, върху който Пекин претендира за суверенитет, на фона на китайско-американското напрежение.Това комерсиално съглашение ще " укрепи търговията и вложенията " и ще " насърчи нововъведенията и приобщаващия стопански напредък за нашите служащи и предприятия ", сподели Сара Бианки, асистент търговски представител.

Разговорите ще се съсредоточат и върху отговорите на " неподходящи за пазара политики и способи ", споделиха от офиса на Тай. Думи, които могат да се поясняват като отпратка към Китай. Тайван обезпечава половината от международното произвеждане на чипове, в това число по-голямата част от моделите от последно потомство. Без тях нито една ракета, смарт телефон или даже кола не могат да изоставен завода. което докара до загуби от към 200 милиарда евро за тях.
 Пекин удря Тайван с стопански наказания, откакто Пелоси излетя
Пекин удря Тайван с стопански наказания, откакто Пелоси излетя

Ограниченията могат да обиден производството на чипове

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР