Търговските обекти тип мол заработиха отново от днес, 18 май.

...
Търговските обекти тип мол заработиха отново от днес, 18 май.
Коментари Харесай

По заповед на Борисов моловете отвориха днес

Търговските обекти вид мол заработиха още веднъж от през днешния ден, 18 май. Разпоредбата за организация за отваряне беше издадена персонално от премиера Бойко Борисов в края на предходната седмица.

Най-големите търговски центрове отвориха порти тази заран, откакто повече от два месеца бяха затворени поради противоепидемичните ограничения.
Условието да се влиза в моловете е да има повсеместна стерилизация, съблюдаване на физическо разстояние сред клиентите и наложително носене на маски в закритите пространства.

На ескалаторите би трябвало да се съблюдава разстояние от най-малко 1,5 м, а в асансьор може да влизат най-много четирима души по едно и също време. Всички клиенти, които желаят да мерят нови облекла преди закупуването им, ще могат да създадат това, само че единствено в случай че има най-малко една свободна пробна разстояние.

От управата на някои магазини предлагат заплащане с карта, само че въпреки всичко разплащането в брой се приема на всички места. Хората без маски биват връщани от защитата на моловете.

До решението за отварянето на моловете се стигна след среща на министър-председателя с представители на тези обекти, която се организира в петък. В срещата взеха присъединяване също по този начин здравният министър Кирил Ананиев, министърът на стопанската система Емил Караниколов и ръководителят на националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

" С сътрудниците от стопанската система, опазването на здравето и щаба последните две седмици работим по тематиката с доста полемика, с доста медицински причини и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В доста от страните сега се приказва за разхлабване на ограниченията, а в България някои от комерсиалните обекти изобщо не бяха спирани ", уточни тогава Борисов.

По време на срещата детайлно бяха разисквани изискванията, при които да бъде обновена активността на моловете поради битката с разпространяването на COVID-19 у нас. Бе бележит също приносът на сектора за българската стопанска система, което постанова въпроса за рестартиране на активността му.

Премиерът означи още, че е наложително да продължи да се съблюдава " салдото сред последователното възобновяване на естествения стопански живот и реализирането на противоепидемичните ограничения за оптималната отбрана на здравето на българските жители ".

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР