Търговията с наркотици е тази, създала някои от най-богатите подземни

...
Търговията с наркотици е тази, създала някои от най-богатите подземни
Коментари Харесай

Най-богатите наркобарони в историята

Търговията с опиати е тази, основала някои от най-богатите подземни босове. Ето кои са единадесетте наркомафиоти, натрупали най-голямо благосъстояние с годините:

11. Ал Капоне (състояние 1.3 милиарда долара)

Това е може би най-известният незаконен необут в света. Той обаче не съумява да се класира даже в топ 10 на най-богатите. По време на " сухия режим ", Капоне управлява голяма империя, занимаваща се с проституция, опиати и хазарт в Съединени американски щати.

В средата на 20-те години неговата организация печели по над 100 млн. $ годишно, а малко преди да почине през 1947 година положението на Капоне се прави оценка на 1.3 милиарда $ в днешни пари.

10. Гризелда Бланко (състояние 2 милиарда долара)

Гризелда Бланко е известна като кралицата на търговията на опиати в Маями. Тя управлява картелът Меделин на Пабло Ескобар през 70-те и 80-те години на предишния век и е негов наставник.

Известна с жестокостта си, Бланко се счита за виновна за гибелта на над 200 души. Застреляна е през 2013 година в Колумбия.

9. Карлос Ледер (нетно положение 2.7 милиарда долара)

Това е един от създателите на картела Меделин в Колумбия. Ледер е управлявал кокаиновата си империя от частен остров на Бахамските острови, който е купил.

Той е делил една килия в пандиза с Джордж Янг, а по-късно го среща с колумбийския наркобарон Пабло Ескобар. В момента Ледер се намира в затвор в Съединени американски щати, където излежава 55-годишна присъда.

8. Братята Орехуела (нетно благосъстояние 3 милиарда долара)

Гилберто и Мигел Орехуела са известни с това, че поставят основите на картела Кали, който в един миг доставя 70% от кокаина в Съединени американски щати и 90% от кокаина в Европа.

Картелът Кали е прочут с това, че работи по-професионално и употребява по-малко принуждение от съперниците си от Меделин, което разрешава на всеки от братята да натрупа персонално положение от 3 милиарда $.

7. Хосе Гонзало Родригез Гача (нетно благосъстояние 5 милиарда долара)

Хосе Гонзало Родригез Гача е измежду създателите на картела Меделин дружно с Пабло Ескобар, Карлос Ледер и братята Очоа. Гача създава схеми с ферми в Мексико, ситуирани на комфортни места, с цел да бъдат пренасяни опиатите през границата със Съединени американски щати.

На погребението му през 1989 година участват близо петнадесет хиляди души.

6. Кун Са (нетно благосъстояние 5 милиарда долара)

Във кино лентата " Американски разбойник ", Дензъл Уошингтън пътува до Азия, където се среща с най-големият международен производител на опиат. Това на процедура е Кун Са. През 60-те години на предишния век Са употребява огромни площи от джунглите в Мианмар за производството на опиат.

За него са работили близо 10 000 души, като в избрани моменти Са е произвеждал близо 75% от международния хероин. Умира през 2002 година.

5. Братята Очоа (нетно благосъстояние 6 милиарда долара)

Братята Очоа - а точно Фабио, Хорхе и Хуан Давид са от създателите на най-големия наркокартел Меделин. Те се занимават с логистиката по вкарването на опиатите в Съединени американски щати и Западна Европа през 70-те и 80-те години на предишния век. В последна сметка са задържани и губят всичко.

4. Дауд Ибрахим Каскар (нетно благосъстояние 6.7 милиарда долара)

Този наркобарон може и да не е толкоз известен, колкото другите в класацията, само че несъмнено е измежду най-богатите. Той основава и управлява индийската незаконна формация D-Company.

Смята се за терорист и е измежду най-издирваните хора на планетата поради това, че финансира бомбените атентати в Бомбай през 1993 година, както и през 2008 година.

3. Амадо Карийо Фуентес (нетно благосъстояние 25 милиарда долара)

Бившият мексикански барон Амадо Карийо Фуентес употребява контрола над картела Хуарез, с цел да оказва помощ на колумбийските картели да вкарват своите опиати в Съединени американски щати. Фуентес употребява 30 самолета Boeing 727, с цел да транспортира кокаин по целия свят.

Умира по време на несполучлива пластична интервенция в Мексико сити. Двама от тримата пластични хирурзи след това са открити мъртви във варели напълнени с бетон.

2. Пабло Ескобар (нетно благосъстояние 30 милиарда долара)

Донякъде е изненада, че Пабло Ескобар е на второ място в класацията със положение, оценено в пика му на 30 милиарда $.

Пабло Ескобар е един от най-бруталните водачи на наркокартела Меделин. В най-хубавите си години той е вкарвал по над 80 тона кокаин в Съединени американски щати месечно. Когато в последна сметка е хванат, колумбийското държавно управление му построява първокласен затвор наименуван Катедралата.

Той обаче съумява да избяга и е погубен през 1993 година в престрелка с полицията.

1. Фабио Очоа - (състояние неизвестно)

Бащата на братята Очоа - Фабио се счита, че не е взел участие непосредствено в трафика на опиати. В реалност обаче се приказва, че той е същинският крал на опиатите в Колумбия. И въпреки положението му да не е известно, съгласно някои надвишава това на Ескобар от неговия пик.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР