Търговията на истанбулския Капалъ Чарши, един от най-старите пазари в

...
Търговията на истанбулския Капалъ Чарши, един от най-старите пазари в
Коментари Харесай

Коронавирусът буквално съсипа Капалъ Чарши в Истанбул!

Търговията на истанбулския Капалъ Чарши, един от най-старите пазари в света, стана жертва на ковид, който аргументи спад от 60 на 100 на посетителите, оповестява Българска телеграфна агенция, базирайки се на в. "Дюня ".

Броят на туристите е намалял фрапантно поради епидемията от ковид в международен мащаб, а търговците са обезпокоени, че обстановката в допълнение ще се утежни.

Хасан Фърат, ръководител на Сдружението на търговците на Капалъ Чарши, споделя, че броят на туристите е намалявал и преди в избрани интервали. По думите му обаче пазарът изживява най-големия си спад на гости и търговски оборот точно в сегашния интервал.

"Започнахме добре тази година. Не идват европейски и американски туристи, само че мястото им заеха гости от Далечния изток и арабския свят ", споделя той.

"През последните 10 дни броят на посетителите внезапно понижа поради епидемията, имаме спад с към 60 на 100 ", оплака се Фърат.

Той добави, че магазините в последните дни затварят в 17.30 часа, въпреки че даже през зимните месеци са оставали отворени до 19 часа.

Капалъ Чарши с обща повърхност от 31 хиляди кв.м. се разгръща се на 64 улички, има 22 входа и обитава 3600 магазинчета.

В Турция досега няма публично доказан случай на инфектиран с коронавиорус човек.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР