Търговия с гробни места, рекет, изнудвания, твърдения за обрани трупове

...
Търговия с гробни места, рекет, изнудвания, твърдения за обрани трупове
Коментари Харесай

Гробари рекетират близки на починали в София

Търговия с гробни места, рекет, изнудвания, изказвания за обрани трупове и заря в Централните софийски гробища.

Предоставен бе запис на който се желаят 3000 лева за „ опазване на гробно място “. Но такова разбиране в закона не съществува. Екипът ни ревизира на място и вижда, че чиновниците на гробищата са си пуснали заря на метри от опечалените, до момента в който тече заравяне.

И още, става известно, че от всичко се прави бизнес – от телата на умрелите се смъква безусловно всичко – златни украшения и зъби, облеклата се смъкват преди кремация и се дават в магазини за втора ръка. Абсолютно всичко се продава. Жалбите, които постъпват към администрацията на гробищния парк, биват изхвърлени.

За случая алармира Галин Цоков, наследник на умряла. Той демонстрира запис, на който гробарят Борислав Методиев му желае 3000 лева, с цел да резервира гробно място до неговата майка. В противоположен случай се заканва да извика екскаватор и да го унищожи. След като прави видеоматериала, Галин отива при шефа на Централните софийски гробища, с цел да подаде сигнал.

„ Видимо не беше сюрпризирана, че стават такива неща там. Обясних ѝ, че има хора, които желаят пари, аз имам компромати и попитах, в случай че подам сигнал, тя подготвена ли е да ги махне. Тя отговори, че доста ниска им е била заплатата и те са си намерили метод да изкарват в допълнение. Каза ми: „ Ако ги изгоним, няма кой да работи ”, споделя Цоков.

При идването си екипът на NOVA заварва чиновниците да се забавляват, наблюдавайки заря. Когато Методиев ги вижда, прави опит да ги нападне, в извънредно агресивното си държание той отхвърля да е взел парите, само че излиза наяве, че ги е изискал.

Директорката на софийските гробища Яна Паскалева отхвърля да знае за случая и да е изричала думите, че са ниски заплатите и няма служащи. След гледище от страна на малкия екран, директорката вика Методиев и изисква писмени пояснения от него. Паскалева уволнява гробарят и санкционира, със забележка сътрудниците му.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР