Търговище посреща над 500 състезатели от България и чужбина за

...
Търговище посреща над 500 състезатели от България и чужбина за
Коментари Харесай

Над 500 се пускат на купа “Великден” по ориентиране

Търговище посреща над 500 състезатели от България и чужбина за купа " Великден " по насочване. Организатори на обичайното съревнование са състезателен клуб по насочване " Вариант 5 " и Община Търговище. Надпреварата тази година беше отсрочена, поради пандемията от Сovid-19 и вместо напролет и се организира по изключение през септември, посочи за Българска телеграфна агенция треньорът Петранка Ангелова.

Търговище и региона одобряват ориентировачи от няколко страни по време на четиридневното събитие. Тези от България са близо 500, а се чакат и посетители от Румъния, Швейцария, Израел и Турция.

Състезанията стартират с всеобщ старт през днешния ден край село Момино. Атрактивната дисциплинираност е единствена в надпреварите у нас и съставлява по едно и също време пускане на състезателите от една възрастова група.

В събота, 5 септември, е дългата отдалеченост, която ще се организира край поповското село Заветно. На идващия ден участниците се местят в центъра на село Буховци, където ще се организира динамичният и забавен спринт. Състезанията се закриват в местността " Парка ", на изхода на Търговище със междинна отдалеченост.
По време на конкуренцията ще бъдат взети всички противоепидемични ограничения, свързани с ковид, осведомят уредниците. Те приканват и за персоналното отношение на състезателите, които съгласно наредбите би трябвало да употребяват защитни средства и да съблюдават обществена отдалеченост.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР