Търгът за изглаждането на тол система в България се обжалва

...
Търгът за изглаждането на тол система в България се обжалва
Коментари Харесай

Над 1 млрд. лв. са пропуснатите ползи от обжалването на търга за тол системата

Търгът за изглаждането на тол система в България се апелира повече от година, а вредите за страната под форма на неосъществени преходи към този момент надвишава 1 милиарда лева, заяви вицепремиерът Томислав Дончев, представен от Българска телеграфна агенция, по време на конгрес на тематика " Подобряване достъпа до публични поръчки ".

Той описа и за трагикомичните случаи на обжалване, при които хигиенист апелира поръчка за създаване на комплицирани система, а компания за търговия с чорапи - търг за произвеждане на програмен продукт.

Пред публицисти той посочи, че обжалването е право на всеки търговски индивид и то не може да бъде сложено под въпрос, тъй като не постоянно има сигурност, че всеки възложител е безупречен. Дончев акцентира, че задачата на измененията в законодателството (бел. ред. - признати от Народното събрание в края на май) е да се отстранят случаите, при които се злоупотребява с обжалванията и се изнудват възложители или претенденти в процедурите.

Законодателно у нас се урежда опцията възложител, претърпял вреди от непозволено обжалване, да може по правосъден път да си търси правата от този, който е злоупотребил, сподели Дончев и добави, че не чака тези стъпки фрапантно да трансформират обстановката, а да я уточняват.

Европейският комисар за вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството и дребните и междинните предприятия Елжбета Бенковска разяснява, че чува постоянно за този проблем и в други страни - членки на Европейски Съюз като по думите й е значимо да се подсигурява, че плановете не се забавят в следствие от злоупотреби при подадени правосъдни искове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР