Търг за 137 км от магистрала Хемус ще обяви през

...
Търг за 137 км от магистрала Хемус ще обяви през
Коментари Харесай

Николай Нанков: Обявяваме търг за 137 км на Хемус през тази година

Търг за 137 км от автомагистрала " Хемус " ще разгласи през тази година. Това съобщи по бТВ министърът на районното развиване Николай Нанков, като образец, че пътищата в Северна България са приоритет за кабинета. До 3 години и половина е реалистично да има автомагистрала от София до Велико Търново, съобщи Нанков. До края на месеца ще се разгласи процедура за сектора от Ябланица до разклона Ловеч-Плевен.

Вчера мина едно доста значимо решение на Министерски съвет за отчуждаване на парцели във връзка с сектора от Буковци към Белокопитово – август ще бъде първата копка и на него и ще сме подготвени предварително година и половина “, разясни министърът.

До 2024 година желанието е цялата " Хемус " да е подготвена. Ремонтът от Ябланица до Тетевен е с съвършени темпове.

Върховният административен съд е насрочил съвещание за пътя Русе – Велико Търново за 21 септември. „ Говорим за тъжби по екологичното законодателство, даже от време на време и с политизиране на процеса. Понякога опозицията постоянно се пробва да неодобрява, да стопира процеса и да каже: „ Ето, те не извършват задължения по отношение на периодите “.

Но в случай че на 21 септември решението на съда е в интерес на АПИ, стартираме процедурите и за автомагистрала Русе – Велико Търново, като чакаме строителството да свърши 2022 – 2023, според от скоростта на избор на строителя на трасето. Проблемът не е в строителството, към този момент се строи качествено и бързо, казусът е до момента в който се стигне до него “, сподели Нанков. Той съобщи още, че България строи най-евтините автомагистрали, само че не за сметка на качеството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР