Танцовата компания Варна Денс Театър представя нова постановка в края

...
Танцовата компания Варна Денс Театър представя нова постановка в края
Коментари Харесай

Послания по стихове на варненския поет Никола Илиев ни завладяват през февруари

Танцовата компания Варна Денс Театър показва нова режисура в края на зимата. " Послания " е актуален танцов театър по стихове на варненския стихотворец Никола Илиев. Представлението ще бъде показано на 26 февруари от 19:00 ч. в държавна такса „ Стоян Бъчваров “.

„ Ако решиш, че аз съм ти нужен

и в моята душа потърсиш храм

за твоята душа – да не изчезне –

открий ме с взор. Да останеш там. “

„ Вариации II “, Никола Илиев
„ Послания “ е прочувствен театър, който с танц, лирика и музика стига до фена, с цел да му опише за следата, която оставяме след себе си. Произведението, което варненската аудитория има опцията да съпреживее с артистите в края на февруари, е въодушевено от творбите на поета Никола Илиев (1946 – 2002) – създател, белязал с почерка си поетичното завещание на морската столица.

В спектакъла вземат участие танцови актьори с богат театрален опит, изпълнявали основни функции във водещи театри в страната. Билети на касата на Държавна опера – Варна.

Всеки, който желае да наблюдава „ Посланията “ на Варна Денс Театър, ще отвори очи за житейска философия, предадена от татко на деца, и ще почувства лековита деликатност, подарена от стихотворец на читатели и разказана на езика на танца. Как груповото и персоналното завещание са свързани, по какъв начин наподобяват, дишат в собствен темп и не престават пътищата, варненската аудитория ще разбере на 26 февруари, от 19:00 ч. на съществена сцена на държавна такса „ Стоян Бъчваров “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР