Танцов ансамбъл Пъстрина“-Монтана показа българските народни танци на два фестивала

...
Танцов ансамбъл Пъстрина“-Монтана показа българските народни танци на два фестивала
Коментари Харесай

Танцов ансамбъл „Пъстрина“-Монтана показа български народни танци на два фестивала в Гърция /снимки/

Танцов отбор „ Пъстрина “-Монтана сподели българските национални танци на два фестивала в Гърция и беше бурно приветстван от публиката, заяви ръководителят му Първан Първанов.
На 24 август танцьорите от Детски танцов отбор „ Пъстрина “ и Представителен танцов отбор „ Пъстрина “ са имали достойнството да открият със своето осъществяване 60-тото издание на Международния фолклорен фестивал на остров Лефкада. Те са предвождали колона от танцови сформира в двукилометрово дефиле по улиците на острова. Били са бурно приветствани от хора от балкони и локални заведения, около които са минавали с танци. Бурни ръкопляскания е имало и на сцената, където игрохорците от „ Пъстрина “ са показали танци от разнообразни фолклорни области в България.
Ансамбъл „ Пъстрина “-Монтана взе участие и в Международния фолклорен фестивал в град Агринио, където няколко следващи вечери изнася концерти дружно с ансамбли от девет страни, измежду които Чили, Мексико, Румъния, Гърция, Албания и така нататък „ Щастливи сме, че правейки това, което обичаме, ние виждаме в очите на публиката духа и насладата, предадени посредством танца “, показа Първан Първанов. Той посочи, че фолклорните фестивали в Гърция не са с конкурсен темперамент и единствено от страстите и аплодисментите на публиката се съди дали танцьорите са се показали добре.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР