Тандемът Сотир Цацаров-Иван Гешев може би е събитието или антисъбитието

...
Тандемът Сотир Цацаров-Иван Гешев може би е събитието или антисъбитието
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Тандемът Цацаров-Гешев може би е антисъбитието на 2019 г.

Тандемът Сотир Цацаров-Иван Гешев може би е събитието или антисъбитието на 2019 година, само че това зависи от гледната точка. И в двата случая е значимо за България, тъй като се утвърди модела на ръководство, в който главно вземат участие ГЕРБ и Движение за права и свободи, съобщи политологът Даниел Смилов.
За БТВ специалистът разясни, че миналата година е междинна и година на безрезултатност. Почти завършихме цех на „ Фолксваген ", съвсем завършихме тръбите по „ Турски поток ", съвсем намерихме и вложител за АЕЦ „ Белене ", акцентира Смилов. По думите му страната ни има достижения през 2019 година, само че счита, че те са по-скоро инерция от предишни години.
Освен това е на мнение, че в правосъдната система на България са се случили и значими събития, като министър Данаил Кирилов е имал сполучливи и несполучливи начинания. Въпреки това Смилов посочи, че основни тематики са били потулени в разгара на предизборните акции за локалните избори. Според него една от тематиките е водната рецесия в Перник. Ситуацията с водата в Перник може да бъде охарактеризиран като абсурдът на годината, добави той. Политологът изясни, че отношение за рецесията в регионалния град имат политическите партии и медийното пространство.
По основни въпроси сред съпротива и ръководещи имаше единодушие през годината. Пример за това е част от гласовете в Българска социалистическа партия, които отидоха за избора на новия ръководител на КПКОНПИ - Сотир Цацаров, изясни той. Смилов акцентира, че президентът Румен Радев също е имал своите мощни моменти през 2019 година Въпреки това изясни, че президентът по този начин и не е съумял да консолидира поддръжка за своята позиция. Вижда се, че хората търсят нещо ново в политически проект, разяснява политологът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР