Тампа Бей поведе с 3-1 победи и е само на

...
Тампа Бей поведе с 3-1 победи и е само на
Коментари Харесай

Тампа Бей дръпна с 3-1 победи срещу Айлендърс във финала на Изток

Тампа Бей поведе с 3-1 победи и е единствено на един триумф от присъединяване във финала за Купа Стенли, откакто в четвъртата среща отнесе Ню Йорк Айлендърс с 4:1.

Блейк Коулмън изравни единствено 15 секунди, откакто Айлендърс бяха повели в средата на втората третина. А 12 секунди по-късно Онджей Палат направи цялостен поврат с 2:1 в интерес на тима от Флорида.

В третата третина Брейдън Пойнт и Пат Маруун вкараха другите две попадения. Пойнт пък се върна в стартовия състав, откакто пропусна третия мач поради контузия. И тази контузия се отвори още веднъж, откакто се сблъска с Адам Пелех от Айлендърс, което го принуди да излезе до края на срещата.

Тампа Бей насочи общо 36 удара в мача, като вратарят Семьон Варламов се постара, само че не получи задоволително добра екипна работа от отбраната пред него. На другата врата Андрей Василевски направи 26 спасявания и даже една асистенция.

Брок Нелсън вкара за Айлендърс единствения гол в 11:27 минута на втората част.

''Ще се опитаме да станем оня тим, който е заличил пасив от 1-3 във финалната серия в Конференцията и да стигнем до Големия край, съобщи бранителят на Айлендърс Скот Мейфил. За финален път това се е случило през 2000-ата година, когато Ню Джърси Девилс в профил Филаделфия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР