Там го арестували за източванена банкови карти, у нас -

...
Там го арестували за източванена банкови карти, у нас -
Коментари Харесай

ММА боецът Колин Колев обрал 5 млн. лв. от инкасо кола след 4 г. във виетнамски затвор

Там го арестували за източванена банкови карти, у нас - за дрога

Съдружник е с наркобоса Джуката, влизав незаконния свят след неуспех в спорта

Бивш ММА войник, пандизчия във Виетнам и съучастник на наркобоса от близкото минало Виктор Боцев-Джуката е задържаният за “обира на века ”. Колин Колев бе арестуван малко преди Коледа, а апелативният съд го остави за непрекъснато в ареста в четвъртък, съобщи 24 часа.бг.

Според следствието Колин Колев и съучастниците му Михаил Павлов-Мишо Коня и Иван Ценков-Иван Турчина са маскираните бандити, отмъкнали 5,3 млн. лева от инкасо автомобил през ноември 2022 година до “Ринг Мол ” в София. Тогава те

излизат от коли с украински номера,

насочват оръжието против двамата охранители и изнасят касетките с парите. По-късно колите им са открити запалени.

Престъплението е разкрито година по-късно, откакто показания дава очевидец с загадка идентичност. Лично Колин Колев му предложил да взе участие в обира на инкасо автомобила, само че той отказал. Обвинен е и Мишо Коня, само че той е в пандиза за различен грабеж. Ицо Турчина е разгласен за търсене. И тримата са с богати престъпни досиета, само че най-любопитен е Колев.

Няколко месеца преди да бъде задържан за обира, е арестуван поради огромна пратка опиати, хваната в София, научи “24 часа ”. Коко, както го назовават приятелите му, е хванат зад кормилото на непозната кола, в която криминалистите намират килограми висококачествена марихуана. Скоро по-късно е освободен, до момента в който следствието тече. До 20 декември, когато е задържан за “обира на века ”.

Колин Колев става прочут през 2013 година първо в спортните среди, и по-точно в ММА боевете. Тогава, едвам навършил 25 година, се подрежда измежду най-хубавите в бойните изкуства. След две следващи загуби на профиринга се отхвърля от спорта. Влиза в незаконния свят, където ММА бойците се употребяват за поръчкови побои.

През 2016 година Колев към този момент е във Виетнам. Заминава с приятеля си Димитър Христов. През април същата година околните му губят връзка с него. Не дава отговор на телефона си. Тогава те стартират да търсят информация и научават, че Колев и Христов са задържани от полицията в Хо Ши Мин поради скимиращо устройство за източване на банкови карти. По това време доста някогашни автокрадци и наркодилъри се насочват към този бизнес. Участват в интернационалните банди, които първо копират данните от картите на заможни клиенти в търговски центрове, по-късно се изготвят дубликати, а парите се теглят от банкомати в други страни. Освен Колев във Виетнам и изключително в Индия са задържани десетки други българи за същото закононарушение.

Колев и Христов бързо са наказани на 5 и

на 7 година затвор Местата за отнемане от независимост във Виетнам са едни от най-жестоките съгласно редица изследвания на правозащитни организации в света. И Колев едвам устоя времето в килията. Още след ареста сестрата и майката на ММА боеца почнали да търсят институциите у нас, с цел да го спасят. Колин им писал писма, в които споделя за пъкъла зад решетките. Крайниците му изтръпвали, губил схващане, чувствал болки в региона на сърцето и белия дроб. Получавал гърчове и повръщал. Не можел да диша, отказвал да работи, а наздирателите не му давали храна. Тогава е на 30 година

Сестра му отпътувала за Виетнам. За късата им среща той се оплаква, че за последно са го държали вързан 6 денонощия, тъй като съгласно администрацията на пандиза симулирал заболявания, с цел да не работи. Отказвали му и лекуване. Когато въпреки всичко го водили при лекар, го оставяли да лежи на пода и да чака. Следват

няколко молби да го върнат в България,

с цел да доизлежи присъдата си у нас. Властите на Виетнам разрешават чак през август 2019 година, тъй като сред страните няма контракт за трансфер на пандизчии. Тогава екип на Министерството на правораздаването пътува до Виетнам, с цел да прибере Колев и Христов. От известие на Министерството на публичната сигурност през 2019 година излиза наяве, че виетнамците са поискали двамата да лежат в затвор с удобни условия и да се съблюдават правата им.

Така те са настанени в Софийския затвор, който е петзвезден хотел спрямо изискванията във Виетнам. Скоро по-късно Колин Колев подава молба до съда да го пуснат предварително, което става при започване на 2020 година Той обаче още веднъж се връща към незаконния поминък. Първо го хващат с дрога, а по-късно проговаря и тайният очевидец за обира.

 Обирджиите нападнаха инкасо автомобила в паркинга на мол.

Обирджиите нападнаха инкасо автомобила в паркинга на мол.

За малко след пандиза Колев прави опит и за законен бизнес, само че компаниите му по този начин и не стартират действителна активност. Една от тях е с наркобоса от близкото минало Виктор Боцев-Джуката. Преди десетина години той и брат му Габриел Боцев-Жабата бяха измежду настоящите столични бандити. Два пъти ги арестуваха поради дрога дружно с хората им. Джуката беше търсен дълго време и се криеше в Сърбия. Наскоро е излежал първата си присъда у нас от 7 година затвор, а против него и брат му има и висящо дело в Софийския градски съд.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР