Тълпи от хора излязоха на улиците в множество градове и

...
Тълпи от хора излязоха на улиците в множество градове и
Коментари Харесай

Антиправителствени протести избухнаха в Сирия

Тълпи от хора излязоха на улиците в голям брой градове и села провинция Суейда, Южна Сирия, с цел да стачкуват против нови стопански ограничения, въведени от държавното управление в Дамаск, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на деятели.

" Народът желае този режим да падне! ", съобщи в един глас огромна група протестиращи в Суейда.

В различен град момче носеше картонена табела с надпис " Защо направихте чипса още по-скъп? " с отпратка към увеличаващите се цени на питателните артикули.

Сирия е в тежка икономическа рецесия, при която националната валута предходната седмица се срина до рекордните 15 500 сирийски лира за $. В началото на спора преди 12 години един $ се търгуваше за 47 паунда. По време на спора Суейда остана под властта на държавното управление и значително избегна проблемите в останалата част на страната, а откритите рецензии към държавното управление са необичайност в регионите, които то ръководи.

Антиправителствените прояви избухнаха в провинцията предходната седмица поради високите цени на газа, които доведоха до спомагателни проблеми за фамилиите, които към този момент бяха в затруднено състояние.

Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида, организация, която следи войната, сподели, че митингите са обхванали 11 обитаеми места в провинцията, като  няколко региона държавните институции затвориха напълно, сподели центърът. Сирийските управляващи не са коментирали митингите обществено. Проправителственият всекидневник " Уатан " заяви през днешния ден, че протестиращите са прекъснали работата на банки, държавни институции и пекарни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР