Талпа с боклуци се оказа причината за напукването на асфалта

...
Талпа с боклуци се оказа причината за напукването на асфалта
Коментари Харесай

Не е за вярване! Асфалтът на столичния булевард „Черни връх“ не се е напукал заради смъртоносната буря, а заради...

Талпа с отпадъци се оказа повода за напукването на асфалта на столичния бул. „ Черни връх “ при кръстовището с ул. „ Филип Кутев “, за което първо БЛИЦ заяви. До напукването на настилката се стигна след изобилните превалявания в понеделник, породени от антициклона „ Катя “.

Кметът на София Йорданка Фандъкова направи инспекция на място и съобщи, че повода за повредата е задръстване на ВиК системата.

„ Запушването на канализацията е довело до повишение на налягането, проникване на водата под асфалта и надигане на асфалтовата настилка “, изясни градоначалникът. Тя прикани боклуците да се изхвърлят на избраните за тях места. Преди две години сектора бе ремонтиран главно и още е в гаранция по тази причина вредите ще бъдат за сметка на компанията реализатор.



При проучване на канализацията от екипи на " Софийска вода " били открити съществени наноси, едрогабаритни боклуци, в това число и строителни боклуци, които са запушили шахтата на кръстовището. От сдружението обясниха, че канализациите се ревизират постоянно, само че сходни неща се случват като хората хвърлят всевъзможни отпадъци. При възобновяване на настилката обаче ще се направи в допълнение подсилване на шахтата, тъй че да не се получи сходна повреда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и фотография: в. Монитор
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР