Талибаните забраниха музиката и пушенето във всички хотели и ресторанти

...
Талибаните забраниха музиката и пушенето във всички хотели и ресторанти
Коментари Харесай

Талибаните с нови забрани: Край на забраниха музиката и пушенето в хотели и ресторанти

Талибаните не разрешиха музиката и пушенето във всички хотели и заведения за хранене в североизточната провинция Бадахшан, заяви през днешния ден локалната осведомителна организация " Гласът на Афганистан ", представена от ТАСС.

Освен това в тези обекти е неразрешено взаимното престояване на дами и мъже и неспазването на графика на мюсюлманските молебствия.

По думите на началника на провинциалния отдел за информация и просвета Муазадин Ахмади решението е в съгласие с новото министерство на ислямския апел. Това министерство е аналог на орган, изпълнявал функционалностите на нравствена полиция по време на ръководството на талибани те през 1996-2001 година

В северната провинция Балх талибани те към този момент са забранили пушенето и гледането на телевизия, а в южната Кандахар - дами да водят излъчвания по радиото и малкия екран, както и излъчването на музика. Новосъздадената нравствена полиция вкара и нови правила за сватбените церемонии в страната, на които не може да се извършва музика онлайн, а дамите и мъжете би трябвало да са в обособени пространства, уточни ТАСС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР