Талибаните са застреляли жена, защото не е носила бурка в

...
Талибаните са застреляли жена, защото не е носила бурка в
Коментари Харесай

Талибаните застреляха жена, която е отказала да си сложи бурка

Талибаните са простреляли жена, тъй като не е носила бурка в Афганистан във вторник - същият ден, в който бунтовниците се ангажираха с нова приобщаваща епоха в страната, която уважава „ правата на дамите “.

Убийството е било осъществено в провинция Тахар. Очевидци са намерили жена, лежаща в локва кръв. Тя е била убита от терористите, тъй като е била на обществено място без бурка, която да скрива лицето ѝ, съобщи Fox News.

Само за броени дни, в отсъствието на американските войски, талибаните поеха надзор над Афганистан, в това число над столицата Кабул. Ръководството на бунтовниците съобщи, че дамите ще имат права, и даже могат да се върнат на работа. „ Жените ще бъдат доста дейни в обществото, само че в границите на исляма”, сподели представител на талибаните.

Действителността за дамите в Афганистан обаче е мрачна, а доста западни страни показаха паниката си, че всичките им права ще бъдат потъпкани. Днес бе обявено, че няколко души са починали при пукотевица от страна на талибаните и последвала в настъпилата суматоха навалица на протест по случай националния празник на Афганистан. Инцидентът е станал в източния град Асадабад, столица на провинция Кунар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР