Талибаните са убили организатора на нападението на летището в Кабул

...
Талибаните са убили организатора на нападението на летището в Кабул
Коментари Харесай

Талибаните убиха виновника за атентата срещу летището в Кабул

Талибаните са умъртвили уредника на нападението на летището в Кабул през 2021 година, при което починаха 13 американски бойци и 170 афганистанци , оповестяват американските медии.

Според Асошиейтед прес водачът от ИДИЛ е бил погубен от талибаните в Южен Афганистан при започване на април по време на поредност от военни интервенции против терористичната формация.

От своя страна Си Ен Ен цитира представителя на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби, който назовава ликвидирания мъж „ мозъкът зад ужасяващата офанзива “, осъществена в последните дни на изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан.

Кърби не посочи по кое време талибаните са умъртвили водача на ИДИЛ-К. Той дефинира събитието като една от „ поредицата високопоставени загуби на водачи “, които ИДИЛ претърпя през тази година.

През август 2021 година, в разгара на евакуацията на американските военни от Афганистан, беше осъществено терористично нахлуване покрай летището в Кабул.

Убити бяха към 200 души, измежду които американски военнослужещи, членове на талибаните и цивилни жители. ИД пое отговорност за атентатите.

Източник: news24sofia.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР