Талибаните са наредили на жените телевизионни водещи в Афганистан да

...
Талибаните са наредили на жените телевизионни водещи в Афганистан да
Коментари Харесай

Талибаните задължиха жените телевизионни водещи да покриват лицата си

Талибаните са наредили на дамите телевизионни водещи в Афганистан да покриват лицата си, до момента в който са в ефир, предават от “BBC”. Решението идва две седмици откакто на всички дами беше подредено да забулват лицето си на обществено място, с цел да не бъдат осъдени.

Все повече се стягат рестриктивните мерки за дамите в страната - към този момент им е неразрешено да пътуват без компаньон от мъжки пол, а междинните учебни заведения са затворени за девойки.
 Глоби грозят bTV поради 19 май 2022 | Като „ интелектуален холокост “ беше окачествено предаването „ Ергенът “ от новия ръководител на Съвет за електронни медии Соня...

A powerful message from an Afghan woman (TOlo TV Host) that needs reflection: This is me, Yalda Ali, a woman -on verge of being eliminated by the Prevention of Vice and Promotion of Virtue. We are required to appear like this, hereafter.
— Wali Arian (@waliarian)
" Светът вкарва маски, с цел да предпазят хората от Covid-19. Талибаните вкарват маски, с цел да предпазят хората да не виждат лицата на дами публицисти. За талибаните дамите са болест ", написа в обществените мрежи деятел.

Талибаните отлагаха издаването на нови закони за това какво би трябвало да носят дамите. В началото на май обаче Министерството за предварителна защита на порока и поощряване на добродетелта разгласи, че всички дами ще би трябвало да покриват лицето си. Всеки, който откаже да се съобрази с решението, рискува да бъде осъден.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР