Талибаните обявиха край на войната в Афганистан, след като влязоха

...
Талибаните обявиха край на войната в Афганистан, след като влязоха
Коментари Харесай

Талибаните обявиха край на войната в Афганистан,искат чуждите сили да напуснат страната

Талибаните оповестиха завършек на война та в Афганистан, откакто влязоха в президентския замък в Кабул. Според техен представител, на всички места в страната е умерено. В ход са евакуации на чиновниците на дипломатическите задачи. До известно напрежение се стигна на летището в афганистанската столица тази заран.

Съединените щати са свалили знамето на посолството си в Кабул и са преместили съвсем всички чиновници от дипломатическата задача на летището, оповестиха от Пентагона и Държавния департамент.

Успешна евакуация на посолството на Съединени американски щати в Кабул

Американски военни елементи са поели контрола върху летището, с цел да обезпечат безвредно тръгване от Афганистан на американския личен състав, както и на чиновниците на техните съдружници, посредством цивилен и военни полети, допълват управляващите във Вашингтон. Американски бойци стреляха във въздуха тази заран, с цел да овладеят тълпите от хора, опитващи се да стигнат до самолетите за евакуация.

Всички платени пътнически полети краткотрайно са прекратени. Редица огромни самолетни компании трансформират полетни направления, с цел да избегнат афганистанското въздушно пространство.

Няколко десетки френски жители следва да бъдат репатрирани от Афганистан. Русия ще изтегля към 100 души от дипломатическата си задача, само че Москва и Пекин не са оповестили затваряне на посолствата си. Германия възнамерява да изпрати няколкостотин бойци за защита на извеждането на немски жители и афганистанци в риск.

Русия няма да бърза с признание на новата власт в Афганистан.

Всички държавни здания в Кабул останаха затворени тази заран. Висшият представител на талибани те молла Барадар Ахунд съобщи, че същинското тестване стартира в този момент, когато те ще бъдат изправени пред упованията на хората.

В взаимно изказване, повече от 60 страни приканиха за бързо възобновяване на реда и сигурността в Афганистан.

По-рано представителят на политическото бюро на талибани те Мохамад Наийм съобщи в изявление за " Ал Джазира ", че война та в Афганистан е завършила и формата на ръководство в страната скоро ще е ясна.
Талибаните: Войната в Афганистан завърши.

Лидер на талибани те, интервюиран от Ройтерс, сподели, че е прекомерно рано да се каже по какъв начин ще бъде ръководен Афганистан. Лидерът, чието име не се посочва, е декларирал, че те желаят всички непознати сили да изоставен страната, преди да стартира преструктуриране на властта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР