Талибани нападнаха тази нощ северния афганистански град Кундуз, въпреки че

...
Талибани нападнаха тази нощ северния афганистански град Кундуз, въпреки че
Коментари Харесай

Талибани нападнаха тази нощ северния афганистански град Кундуз

Талибани нападнаха тази нощ северния афганистански град Кундуз, макар че техни представители се приближават до съглашение със Съединени американски щати за евакуиране на американските войски от Афганистан, предадоха информационните организации.

Ислямистите са атакували от няколко направления и са принудили държавните сили да потърсят подкрепления, с цел да попречат на бунтовниците да овладеят елементи от града. Електричеството и множеството телефонни връзки в Кундуз са прекратени, а цивилните са се скрили в домовете си.

Градът е изцяло запустял, магазините са заключени, не се движат хора и се чува грохотът на тежки оръжия, сподели пред Ройтерс локален гражданин. Правителствени източници в Кундуз и Кабул споделиха, че бунтовниците се прикриват в жилищни здания и дори в болница, което прави невероятно нанасянето на въздушни удари против тях.

Талибаните не престават да атакуват цивилни и военни в Афганистан, макар че техни водачи договарят в Катар с пратеника на Съединени американски щати Залмай Халилзад за прекратяването на 18-годишната война. Преговорите продължат и през днешния ден, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР