Талантливо момиче рисува благотворително за болници в Асеновград и Пловдив.

...
Талантливо момиче рисува благотворително за болници в Асеновград и Пловдив.
Коментари Харесай

14-годишна художничка дари свои картини на болницата в Асеновград

Талантливо момиче рисува благотворително за лечебни заведения в Асеновград и Пловдив. Талантът на 14-годишната художничка и асеновградчанка Ирина Павлова се е показал още, когато тя е била доста дребна, споделя майка й - Дани. Идеята да стартира да рисува картини и да ги подарява на лечебни заведения се родила напълно непринудено, когато непосредствен човек бил признат в здравно заведение. Посещавайки го всекидневно и преминавайки по коридорите на болничното заведение, Ирина и Дани забелязали, че всичко наподобява доста тъмно. Имало сложени картини, само че ситуирани на голямо разстояние една от друга.

На всички били изобразени съществени тематики и някак сивеели. Тогава детето и майката си дали обещание, че би трябвало да измислят нещо, което да освежи болничните здания и по този начин им хрумнало момиченцето да стартира да рисува анимационни герои и творбите да бъдат дарявани на лечебни заведения. А картините й са цветни, забавни, ексцентрични, радостни, създаващи въодушевление. Рисувани са с водни бои. Каузата си Ирина и Дани кръстили " Подари усмивка с анимационен воин ".
Днес 14-годишната надарена асеновградчанка подари първите рисунки, особено готови за МБАЛ-Асеновград. Те са девет на брой, а преди няколко дни е подарила и една за пловдивска болница. Ирина Павлова е бъдеща възпитаничка на НХГ " Цанко Лавренов ". Тази година ще бъде ученичка в първи курс на школото. Идеята й е да прикани своите съученици от гимназията да се включат в благородната идея и да рисуват, с цел да подаряват усмивки в лечебни заведения из цяла пловдивска област.

" Трябва да употребява дарбата си, с цел да радва хората и няма да спрем, до момента в който не напълним с картини всички лечебни заведения в района " , безапелационна е майка й. Произведенията на младата художничка въплъщават детски филми, като " Пинко розовата пантера " и " Тримата простаци ".
" Това е нещо, което рядко се среща у децата. А такива начинания ги учи да бъдат по-добри, състрадателни и милостиви към другите. Надявам се, че тези картини ще разведрят и тонизират нашите дребни пациенти и те ще се възвръщат по-бързо. Защото рисунките на тази млада надарена дама провокират усмивка, а всички знаем, че усмивката и положителното въодушевление лекуват. Жестът на това дете е доста благ ", сподели шефът на МБАЛ-Асеновград - лекар Иван Червенков, който посрещна създателите на благотворителната самодейност.

В умозаключение младата художничка Ирина пожела на децата, които са лежащо заболели, " да оздравяват по-бързо и въобще на всички пациенти да се разболяват по-рядко " . Първите дарени творби ще бъдат ситуирани в " Детско поделение " на асеновградската болница, а жестът няма да е еднократен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР