Талантливите деца от НУИ Добри Христов“ и Госпожа Виола откриват

...
Талантливите деца от НУИ Добри Христов“ и Госпожа Виола откриват
Коментари Харесай

Любими фантастични герои оживяват с музика в безплатен концерт за деца във Варна

 Талантливите деца от НУИ " Добри Христов “ и Госпожа Виола откриват музикалния сезон за най-младата аудитория с концерта " Фантастични герои в музиката “. Спектакълът е на 3 ноември от 11 ч. в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, а входът е свободен. Концертът е следващата вълнуваща среща на децата с " Приказките на Госпожа Виола “, част от " Варненско лято за деца “ - съпътстваща стратегия на Международния музикален фестивал " Варненско лято “ 2019.

Госпожа Виола ще опише на дребните и огромни фенове по какъв начин музиката " рисува “ героите от техните обичани приказки. На сцената на Фестивалния и конгресен център ще оживеят принцеси, дракони, дребни лъвчета и могъщи царе благодарение на симфоничен оркестър, солисти и балет от Националното учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “ във Варна.

Ще прозвучат обичани тематики от балета " Спящата хубавица “ на Чайковски, от операта " Руслан и Людмила “ на Глинка, от " Пещерата на Горския цар “ на Григ, от актуалниите анимации " Цар Лъв “ и " Маугли ".

С доста плам и усърдие на сцената ще свирят младите музиканти от Младежкия симфоничен оркестър Варна с диригент обичания маестро Страцимир Павлов. Малките солисти от Националното учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “ ще запленят публиката със своите осъществявания на цигулка, ударни, пиано. Хореографите към този момент интензивно репетират новите танци, сътворени особено за този театър, които са заредени с хубостта на класиката и страстта на приказките. По традиция в концерта ще се включи и Ансамбъл " Виолино “ - дребна армия от деца цигулари, която кара публиката да пляска в темп.

Нека стартираме сезона с един магически театър от поредицата " Варненско лято за деца “, станала към този момент предстоящо събитие измежду феновете на музиката в града!

Елате на едно празнично и вдъхновяващо прекарване на 3 ноември, неделя, Зала 1 на ФКЦ, започваме тъкмо в 11:00! Вход свободен!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР