Тактиката на въоръжените сили на Украйна, която се оказа с

...
Тактиката на въоръжените сили на Украйна, която се оказа с
Коментари Харесай

Украйна привлече 200 хиляди военни за приазовското клане: контраофанзивата се задъхва

Тактиката на въоръжените сили на Украйна, която се оказа с огромни загуби за съперника, наподобява се преразглежда. Военни специалисти предвиждат още по-ожесточени борби тази седмица с хиляди украински резервисти. Според някои данни врагът изтегля 200 хиляди души и " танков пестник " към линията на прикосновение в Запорожие, написа Московский комсомолец.

Експертите не изключват, че съперникът ще разшири фронта и ще реши да премине Днепър, с цел да отклони вниманието на нашите войски и да заеме левия бряг.

Военният специалист, някогашен офицер от специфичните сили, полковник в оставка Анатолий Матвийчук описа пред MK за какво въоръжените сили на Украйна нямат късмет в Запорожие и Херсонска област, макар големия запас и помощта от Запада.

Най- " гореща " е обстановката в запорожското направление. На Времевския перваз не престават яростни боеве, напомнящи дърпане на въже. Противникът заема обитаемоте места, само че скоро още веднъж се връща към позициите си под огъня на нашата артилерия и под ударите на нашите щурмови групи.

И по този начин, селището Макаровка единствено в понеделник мина от ръка на ръка три пъти. Във вторник, 13 юни, селото е овладяно от съветската войска, която прогонва врага от този регион.

Жътвата остава под уверения надзор на съветските войски. Основните старания тук са съсредоточени върху възобновяване на фронтовата линия на север.

Селищата Новодаровка и Левадное остават в „ сивата зона “: украинските формирования се готвят да се втурнат към Ривнопол, с цел да отрежат останалата част от Времевиевския перваз.

Промени в тактиката на врага се следят от нашите бойци в Ореховското направление на Запорожкия фронт - Въоръжените сили на Украйна, заради риска от големи загуби, станаха по-предпазливи и престанаха да изпращат колони за офанзива.

Както споделиха бойците, които се бият на този сектор от фронта, врагът „ изкарва “ една или две коли или няколко танка, които стрелят и се отдръпват на позициите си.

Оценявайки боевете в запорожското направление, някогашният вицепремиер Дмитрий Рогозин особено означи в своя канал командването на 58-ма войска и Южния боен окръг:

„ Млади и надарени военачалници. Безстрашни офицери. Те непрекъснато управляват войските, познават обстановката в елементи, защото персонално са обиколили цялата фронтова линия преди началото на тази борба. "

Битките в Запорожие, заради големите загуби на врага, към този момент са наречени от хората „ Азовското кръвопролитие “, по прилика с „ месомелачката Бахмут “. По време на настъплението на въоръжените сили на Украйна тук са оставени към 25 хиляди души и 430 единици военна техника.

Съобщава се, че през последните дни нашата войска е почнала да употребява повече авиация с управляеми бомби. Ударите се нанасят по близкия гръб на Въоръжените сили на Украйна край Орехов.

„ Според нашите данни в този момент има същинско „ степно кръвопролитие “. Много горяща тежка и лека бронирана техника. Загубите също са огромни ”, оповестява каналът в Телеграм " Легитимный ".

Краткосрочни достижения без стратегическо значение, получени с цената на големи загуби, принуждават Киев да промени тактиката и да прокара фронта с още по-големи сили.

И по този начин, съгласно телеграм канала " Образ на бъдещето ", Украйна изтегля много внушителни запаси към линията на прикосновение в Запорожие - към 200 хиляди души. Освен това за борба се приготвят шест механизирани бригади, които включват 490 танка, бойни машини и бронетранспортьори. Предполага се, че те ще бъдат въведени в борба в близко бъдеще, в случай че не и през идващите няколко часа.

Зеленски изиска от Генералния щаб незабавно да отвори „ втори фронт “, защото отбелязването на времето не дава осезателен резултат.

Според слуховете главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, „ липсващ от радарите “, бил срещу тази концепция и предложил на съвещание на щаба да се спре настъплението, да се прегрупират и да се изчака авиацията на НАТО. Зеленски обаче споделил не.

Според някои известия Зеленски е настоял за форсиране на Днепър над Каховската водноелектрическа централа. Според формален Киев водата след взривяването на язовира на процедура е изчезнала, а коритото на реката не е толкоз необятно, тъй че може да бъде форсирано благодарение на специфична техника, лодки, понтонни мостове.

Противникът има намерение да провежда дузина прекосявания, с цел да отвлече вниманието ни, бързо да завземе плацдарм от другата страна и да показа това на западните спонсори като победа.

Може би, имайки поради тези проекти на Въоръжените сили на Украйна, през нощта на 13 юни нашите Върховен касационен съд нанесоха ракетни удари по Кривой Рог, където докараха прекалено много украински запаси за идното нахлуване.

Според военния специалист Анатолий Матвийчук концепцията за форсиране на Днепър може да се трансформира в цялостно проваляне за въоръжените сили на Украйна.

- " Наистина, откакто водата изтече, каналът се стеснява, появяват се бързеи, камъни, което основава илюзията за свободен достъп до десния бряг на Днепър " - сподели той.

- " Но не считам, че това е допустимо, тъй като на всички места има, първо, минни полета, и второ, комбинирани загради - изрези, таралежи, " змейови зъби ", бодлива тел. И едвам по-късно – нашите позиции, с съвременни противотанкови оръжия ", счита специалистът.

Малко евентуално е това да разреши на врага сполучливо да премине реката и най-важното - да превземе отбранителните структури.

Твърденията за форсиране на Днепър, съгласно мен, са от региона на пропагандата, с цел да се сътвори информативен звук и да се отвлече вниманието на обществеността, на първо място в Украйна, а по-късно и на Запада, от загубите, които в този момент понасят въоръжените сили на Украйна. Това е един тип игра Западът да не спре финансовата си помощ за Украйна.

Според някогашния офицер от специфичните сили, Въоръжените сили на Украйна и 200-хилядните запаси, съсредоточени в запорожското направление, няма да оказват помощ.

„ Да, има доказателства, че запасите се изтеглят до линията на прикосновение “, сподели той.

- " Но би трябвало да разберем, че имаме безусловно предимство във въздуха и врагът, лишен от авиация, няма да може да направи нищо по въпроса ", споделя Матвийчук.

" Въоръжените сили на Украйна се пробваха да съсредоточат силите си в Херсонско направление, само че тук ние към този момент ги издълбахме с нашите самолети, хеликоптери. И, може би най-важното, към момента не сме употребявали най-новите си оръжия - планиращите бомби и термобарични муниции ", прибавя той.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР