Таксите, които се плащат на МВР за издаване на специални

...
Таксите, които се плащат на МВР за издаване на специални
Коментари Харесай

МВР предлага драстично поскъпване на специалните автомобилни номера, за да намалее търсенето

Таксите, които се заплащат на Министерство на вътрешните работи за издаване на " специфични " автомобилни номера да се покачат до 10 пъти, планува план за Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси. Документът е качен за публично разискване през вчерашния ден на портала за публични съвещания на държавното управление, като оферти за редакции ще се одобряват до 8 декември.

Ако измененията останат в този си тип и бъдат признати от кабинета, за регистрационен номер с цифри по желание ще се заплаща 300 вместо 30 лв.. Табелите с четири идентични числа пък ще нарастнат двойно до 2000 лв.. Запазва се цената от 7000 лв. само на регистрационен номера с композиция от шест букви и/или числа по избор.

Като мотив за нарастване на таксите се показва фактът, че търсенето на такива табели е засилено, а в същото време вероятният им брой е доста стеснен. Смята се, че с новите цени търсенето ще намалее.

С предлаганите промени се дефинира една такса за няколко услуги, като задачата е да се облекчи административното обслужване и да не се заплаща на разнообразни гишета. Предлагането на сложни услуга ще спести няколкото такси към обслужващите банки, а се дава и опция заплащането да стане посредством ПОС терминални устройства.

Така за първична регистрация и смяна в регистрацията, със промяна на табели с регистрационен номер, както и възобновяване на регистрацията на транспортно средство с прекъсната такава ще се заплаща 35 лв. за лека кола, 30 лв. за ремаркета и полуремаркета и 28 лв. за мотопеди, мотоциклети, три и четири колесни транспортни средства. За директни и краткотрайни номера ще се заплаща 20 лв.. Във всички тези случаи отпада досегашната обособена такса монтаж.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР