Такситата в София ще возят на по-високи цени от следващата

...
Такситата в София ще возят на по-високи цени от следващата
Коментари Харесай

Решено: Такситата в София поскъпват от Нова година

Такситата в София ще возят на по-високи цени от идната година. Това реши Столичният общински съвет, откакто одобри с 43 гласа " за " и 1 " въздържал се " отчет, импортиран от Карлос Контрера (Патриоти за София), Зафир Зарков (ГЕРБ) и самостоятелният съветник  Борис Бонев.

В момента минималната минималната цена за километър пробег при дневна тарифа е 0,77 лева, а минималната нощна – 0,88 лева

Според признатия през днешния ден отчет минималната дневна цена ще бъде 1,05 лв. , а оптималната ще стане 1,78 лв. . При нощната цена за километър пробег ще плащаме от 1,21 до 2,19 лв. . Новите цени влизат в действие от 1 януари 2022 година

Като съществени причини за покачването тримата съветници показаха насъбраната инфлация и скока на цената на природния газ.

Решението бе взето откакто в края на октомври от сутринта в четвъртък пред Столичната община на ул. " Московска ". Причината – цените им не са променяни от години, а в това време цените на горивата и за поддръжка на колите порастват. Те бяха признати в постройката на общината, с цел да изкажат настояванията си.
По-скъпи таксита в София от 2022 година - ето какви са разновидностите
До края на ноември най-вероятно ще е ясно с какъв брой ще нарастнат такситата в София. Очаква се при започване на идната седмица да са ясни...



Именно поради скока в цените на природния газ заместник-кмета по превоза Кристиан Кръстев е изискал информация за това какъв брой от колите, които се употребяват за таксиметрови услуги, употребяват газ. на тримата общински съветници не се загатва точна численост, само че се споделя, че " доминиращ % от таксиметровите коли се движат на природен газ. " Предвид този фактор Кръстев поддържа концепцията на общинските съветници за актуализиране на цените.

Освен още по-сериозно повдигане на цените на таксиметровите услуги, огромните компании желаеха още Столична община да вкара единна цена за целия град, която да замести минималните и оптималните ставки. " Това е направено към този момент в Германия, Белгия, Дания и Швеция. Единната цена е гаранция, че пасажерът ще получава услугата на една цена без значение с коя компания се вози ", мотивираха се таксиметровите организации. Решението в тази посока обаче следва.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР