Таксиметрoвият бранш в България е в протестна готовност и може

...
Таксиметрoвият бранш в България е в протестна готовност и може
Коментари Харесай

Таксиметровият бранш постави ултиматум и готви протести

Таксиметрoвият отрасъл в България е в протестна подготвеност и може да предприеме дейни дейности в тази посока, в случай че данъчните облекчения за активността им отпаднат от бюджета . Представители от синдиката организираха среща с новия транспортен министър Георги Гвоздейков , на която сложиха своите претенции.

Пред „ Bulgaria ON AIR “ ръководителят на Националния таксиметров профсъюз Красимир Цветков съобщи, че срещата е била най-много опознавателна и на нея са сложени най-острите и настоящи проблеми на сектора .

„ Приоритет за нас е бюджетът, тъй като от него чакаме обещаната отплата за понижения размер на таксиметровия налог, който платихме предплатено в края на 2022 за 2023 година. “

Цветков добави, че министър Гвоздейков е поел ангажимент да се срещне с финансовия министър Асен Василев , с цел да сложи въпроса, защото сега се работи по внасянето на нов план за бюджета .

В случай, че решението за отплата не бъде признато , таксиметровите водачи у нас ще стачкуват . На този стадий от сектора не считат да подвигат цените , с цел да се компенсират загубите си.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР