Таксиметрови шофьори се събраха на протест на пл. ''Батенберг'' в

...
Таксиметрови шофьори се събраха на протест на пл. ''Батенберг'' в
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори на протест в подкрепа на свой колега


Таксиметрови водачи се събраха на митинг на пл. ''Батенберг'' в столицата. Представителите на сектора се сплотяват в поддръжка на своя сътрудник Апостол Вълчев, който в края на 2017 година беше прострелян по време на работа от двама клиенти край Ямбол.

Протестът е проведен от Националния таксиметров профсъюз. На него участва и самият Апостол Вълчев, както и неговите родители.

''Последиците са до края на живота ми, изрязан бял дроб, проектил в сърцето, в меките тъкани. Необратими последици‘‘, сподели той.

След случката стартират серия от правосъдни каузи. Намалени са присъдите на причинителите - от преднамерен опит за ликвидиране за обир на заплашване със междинна телесна щета. Според Апостол Вълчев делото е върнато на Апелативен съд без причина и съдът променя члена, по който делото е подведено.

‘‘Очаквам съответни присъди. Искам присъдите от първа инстанция да се върнат – 16 години на единия и 6 на другия'', съобщи той в ефира на ''Тази сутрин''.

Недоволството ще се реалокира пред Съдебната палата, като се чака да продължи до 9 ч., когато е планувано и делото във Върховния касационен съд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР