Таксиметрови шофьори отново протестираха в София с за вдигане на

...
Таксиметрови шофьори отново протестираха в София с за вдигане на
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори отново предявиха искания за вдигане на цените

Таксиметрови водачи още веднъж стачкуваха в София с за повдигане на цените за транспорт. В настояванията си, адресирани до Министерски съвет, министерствата на превоза и стопанската система, както и до столична община, таксиметровите водачи упорстват за съответни условия на труд и за актуализиране на цените за транспорт: начална – 2,10 лева.; за километър – 1,30 лева дневна и 1,50 лева нощна; повикване – 2,10 лева и престой – 0,42 лева за минута.

„ За да може на къси дистанции транспортът да бъде доходоносен за таксиметровия лидер, на междинни разстояние, той ще се усили до 2 лева, а на дълги дистанции с до 4 лева, заяви Георги Димитров от най-голямата организация на таксиметровите водачи, съобщи БГНЕС. Той посочи, че под " дълго разстояние " има поради това сред „ Младост “ и „ Люлин “. По думите му, в случай че подобен курс към сегашния миг коства 16 лева, ще се вдигне на към 18.90 – 19 лева

От сектора желаят още напълно унищожаване на патентния налог за 2021 година, приравняване на услугите им към публичния градски превоз, както и премахването на приложението „ Максим “ и споделеното пътешестване. Настояванията на таксиметровите водачи включват още техническият обзор на колите да важи за 12 месеца, също колите да бъдат обезопасени с паник-бутон.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР