Таксиметрови шофьори от Варна организираха протестно автошествие. Те искат разрешителните

...
Таксиметрови шофьори от Варна организираха протестно автошествие. Те искат разрешителните
Коментари Харесай

Таксиметровите шофьори във Варна искат удължени разрешителни заради COVID кризата

 Таксиметрови водачи от Варна проведоха протестно автошествие. Те желаят разрешителните им за работа да важат до края на септември, макар че са платили патентен налог до юни. Казват, че са наранени от рецесията с COVID-19 и са претърпели съществени финансови загуби. Таксиметровите водачи са изпратили настояването си до община Варна и чакат отговор, оповестява Българска национална телевизия.

По време на изключителното състояние работата за таксиметровите водачи е намаляла. Някои са спрели да обслужват клиенти, други са сменили специалността си.

Дочко Дойчев, таксиметров водач, споделя: " Аз не работих по време на изключителното състояние, бях си у дома. Но когато разговарях с сътрудници, които работеха, споделиха, че просто алегорични обороти са правили ".

" Благодарение на родственици и другари съм оживял ", добавя Красен Йолов.

Людмила Апостолова споделя: " Двамата с мъжа ми сме таксиметрови водачи и за нас това са ни приходите. Ние нямаме други приходи ".

Таксиметровите водачи споделят, че в случай че срокът на годност на разрешителните им за работа бъде продължен до края на септември, ще могат да запазят бизнеса си.

Димчо Иванов от Независим профсъюз " Авто 94 " съобщи: " Искаме глътка въздух, с цел да може да заработим някакви пари, с цел да платим тези 400 лв. за половин година ".

Председателят на комисията по " Финанси и бюджет " към Общинския съвет - Бранимир Балачев, съобщи, че е получил настояването на таксиметровите водачи. То е изпратено за разбор във финансовата дирекция в общината. Таксиметровите водачи обявиха, че ще чакат до края на седмицата. И в случай че не получат поддръжка, ще стачкуват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР