Таксиметрови шофьори от цялата страна излязоха на протест пред Съдебната

...
Таксиметрови шофьори от цялата страна излязоха на протест пред Съдебната
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори излязоха на протест срещу решението на съда за прострелян техен колега

Таксиметрови водачи от цялата страна излязоха на митинг пред Съдебната палата в София в поддръжка на техен сътрудник от Ямбол, който беше прострелян по време на работа през 2017 година. Демонстрацията е и против решението на съда по случая.

На 11.12.2017 Апостол Вълчев е прострелян, до момента в който е на работа, от двама клиенти край Ямбол. Последваха серия от правосъдни каузи, понижаване на присъдите на причинителите и изменение на обвиняването от преднамерен опит за ликвидиране за обир на " заплашване " и междинна телесна щета, обясниха уредниците на митинга.

" Няма човек от сектора, който да не е бил обект на експанзия. Когато видя, че клиенти желаят да спра, само че не са в трезво положение, ги отминавам. Проблемът е, когато си поръчат такси по телефона. Тогава не знаеш на какви хора ще попаднеш ", описа пред Българска телеграфна агенция един от протестиращите, който е с над 10 години опит в сектора.

Според таксиджиите главният проблем е, че са отстранени радиостанциите, посредством които преди години таксиметровите водачи общуваха и одобряваха поръчки.

" Когато имахме проблем, се обаждах по радиостанцията и сътрудници идваха, а в този момент, когато сме с таблети, това е невероятно ", описа различен от протестиращите.

По думите им има потребност от законови промени, само че таксиджиите не са оптимисти, че те могат да се случат. Липсва и обединяване на работещите в сферата. Друг проблем, който показаха от сектора, е неналичието на паник бутон в колите, който преди години е изискван, само че по-късно това условие е отстранено.

Делото през днешния ден бе отсрочено за 19 октомври заради невъзможността на юриста на един от подсъдимите да се яви на съвещанието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР