Таксиметрови шофьори от Пловдив и колегите им цялата страна готвят

...
Таксиметрови шофьори от Пловдив и колегите им цялата страна готвят
Коментари Харесай

Бакшишите пак недоволни, готвят изненада

Таксиметрови водачи от Пловдив и сътрудниците им цялата страна готвят народен митинг в София поради високия патентен налог, който заплащат всяка година. В Пловдив налогът беше нараснал в края на 2016-а година на 750 лв.. Над 1800 са таксиметровите коли в Пловдив. Според превозвачите налогът е непостижим за тях, по тази причина упорстват той да бъде понижен.
Филчо Вълков - таксиметров водач: "Около 400 лв. да е данъкът. Аз не съм икономист, само че това са доста пари. Ние плащаме доста други такси. Прегледи минаваме по два пъти. Стикерите виждате, че ги подвигат. "

Шофьорите настояват, че работят на загуба. Разходите им ще се покачат още повече, тъй като от тази година се подвигат обществените осигуровки, които превозвачите заплащат сами. Много от тях към този момент са напуснали сектора.

Акиф Мюмюн - таксиметров водач: "Ние такситата сме всеки ден на пътя. Виждате пътищата на какво състояние са. Колите ни се разрушават. "

Георги Ряпов - ръководител на Асоциацията на таксиметровите превозвачи в Пловдив: "Ако сметнем всичко, в случай че сметнем осигуровките, тогава и цената би трябвало да е още по-голяма. Освен това, в случай че си купим по един чифт нови гуми, вършим поправки, които при нас са доста. По време на работа колата дефектира. Няма по какъв начин тези разноски ние да ги отчетем и въз основата на този разход да понижи нашия разход. "

Пловдивските таксиметрови водачи са изпратили заявление до Общинския съвет с искане размерът на налога да бъде понижен. В него упорстват също да бъде увеличена цената за транспорт. Превозвачите водят диалози с техни сътрудници от страната по кое време и под каква форма да стачкуват дружно.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР