Таксиметрови фирми в Пловдив са укрили 5 млн. лева данъци,

...
Таксиметрови фирми в Пловдив са укрили 5 млн. лева данъци,
Коментари Харесай

Таксиметрови фирми в Пловдив укрили 5 млн. лева данъци

Таксиметрови компании в Пловдив са укрили 5 млн. лв. налози, съобщи Нова телевизия. Това е било открито при огромната инспекция, почнала през вчерашния ден.

Припомняме, през вчерашния ден стана ясно, че двама притежатели на таксиметрови компании са арестувани, откакто Икономическата полиция открила, че укриват налози, а водачите работят без трудови контракти.

В момента продължава следствието за укриване на обороти, неплащане на налози и практикуване на активност с подправени разрешителни.

Проверяват се четири сдружения, като две от тях са се помещавали в постройката на ДАИ.

Общо шестима шефове на таксиметрови компании в Пловдив са арестувани, само че по всичко проличава, че те са подставени лица, съобщи на брифинг окръжният прокурор Румен Попов. Той заяви, че всички задържани са обществено слаби, а някои даже са необразовани.

До арестите се е стигнало след инспекция на сигнал за подправени документи, подадени в Национална агенция за приходите. Изводите досега са, че най-малко 1000 от общо 1500 таксита в Пловдив работят за компании, които укриват налози. На водачите пък не били внасяни осигуровки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР