Такси със залепен знак Z продължава обикаля из улиците на

...
Такси със залепен знак Z продължава обикаля из улиците на
Коментари Харесай

Таксито със знак Z продължава да обикаля из пловдивските улици

Такси със залепен знак " Z " продължава обикаля из улиците на Пловдив. За това заяви постоянен четец на Plovdiv24.bg. .

Както се вижда на снимкта автомобилът не е с пловдивска регистрация, а с плевенска и работи за " Еко Такси Пловдив ".

Припомняме, че това е нелегално. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че тези коли са в нарушаване по няколко параграфа, цитирайки наредбата за вписване на пътни транспортни средства. В нея написа, че по колите се позволява изписване единствено на български език като се изключи непокътнатите търговски марки.

" Надписите и емблемите могат да се дублират на непознат език ". В случая Z не е писмен знак от българската писменост, нито е непокътнато лого. В наредбата написа още, че се не разрешава и изписването или залепването на надписи и/или емблеми върху стъклата и фаровете на МПС.

От Министерство на вътрешните работи разясниха още, че подобен автомобил не може да мине механически обзор, а в случай че бъде спрян за инспекция, предстои на наказания.

Все повече хора съпоставят знака Z с използването на свастиката като нацистки знак. Припомняме, че руснаците отбелязаха с латинската писмен знак Z своите танкове и бронирани коли, когато нахлуха в Украйна. Символът се вижда и на доста други места - в поддръжка на съветските войски. Редица наблюдаващи изначало смятаха, че Z в действителност изобразява двойка, цифрата 2. Защото таман на 22.02.2022 година съветският държавен глава ратифицира така наречените " Споразумения за другарство, съдействие и взаимопомощ " със самообявилите се " национални републики " в Източна Украйна. 

Руската държавна телевизия пък твърди, че Z било всекидневно означение за съветско военно съоръжение. В обществените мрежи можете да прочетете хипотезата, че признакът идва от " спеZоперация ". Чуват се и редица други тълкувания, само че едно е ясно: този знак обезпечава на съветските военни опцията да разпознават своята лична техника и да я предпазят от по този начин наречения " другарски огън ". Казано по-простичко: да не стрелят по своите.

Ако и вие станете очевидци на нещо, което съгласно вас заслужава да бъде оповестено, можете да ни изпращате сигнали, фотоси и видеа на електронната ни поща , на телефон 0886 598 267 или на фейсбук страницата ни .

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР