„Такова сериозно разминаване между прогнозите на социолозите и резултатите е

...
„Такова сериозно разминаване между прогнозите на социолозите и резултатите е
Коментари Харесай

Боряна Димитрова за разминаването в прогнозите и резултатите на парламентарния вот

„ Такова съществено разминаване сред прогнозите на социолозите и резултатите е проблем и ние се отнасяме доста съществено към него. Не бих го омаловажила, не бих споделила: нищо не се е случило. Още първата седмица започнахме съществени разбори “.

Това разгласи социологът Боряна Димитрова от „ Алфа рисърч “ във връзка обстоятелството, че нито една организация не позна спечелилия в парламентарния избор на 14 ноември.

„ Разминаването беше в внезапно по-високия резултат на „ Продължаваме промяната “ (ПП) – тя получи съвсем 26% при планувани 16-17%, само че при забележителен спад на прогнозите за Българска социалистическа партия и за „ Демократична България “. Нашият първи разбор демонстрира, че тези два процеса би трябвало да се преглеждат като скачени съдове “, разгласи Димитрова.

Според нея повода е, че симпатизантите, както на Българска социалистическа партия, по този начин и на Демократична България, са хора с по-дълбоки идеологически привързаности и мъчно признават, че ще гласоподават за друга групировка.

„ Тези гласоподаватели до последния момента са се колебали и не са признали за кого ще гласоподават и ние ще търсим метод за по-точно вписване. Политическата вест е, че две от партиите са на прага на разграждането – Българска социалистическа партия и Демократична България “, разяснява още социологът от „ Алфа рисърч “.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР