Такъв законопроект няма. За да има законопроект, той трябва да

...
Такъв законопроект няма. За да има законопроект, той трябва да
Коментари Харесай

Иванов за българския вариант на закона „Магнитски“: Такъв законопроект няма и няма и да има

Такъв законопроект няма. За да има законопроект, той би трябвало да е минал на някакво равнище на обществено координиране. Подобни текстове въобще не са били предмет на разискване в какъвто и да било политически формат. Това, което се появи като някакви текстове, по никакъв метод не може да бъде подкрепено от " Демократична България " в този тип, уточни Иванов. По думите му тези текстове основават проблеми с Конституцията, с Европейската спогодба по правата на индивида. Ние по никакъв не бихме подкрепили нещо, което основава подобен вид проблеми. В този смисъл ясно и еднопосочно би трябвало да се каже - подобен законопроект няма и няма и да има, съобщи ръководителят на ПГ на Демократична България.

" Аз разбирам за какво се появява в този момент този пас към медиите, тъй като има хора, които се тормозят от още една вълна наказания по " Магнитски " и се тормозят от това, че България се трансформира в страна, която е дълготраен, постоянен клиент на този санкционен механизъм и ние по някакъв метод ще би трябвало да уредим вътрешноправните последствия от тези интервенции ", разяснява Христо Иванов.

И тук желая да се обърна към хората, които пускат тези неща към медиите. Искам да се обърна към безусловно всички политически сили - вместо да се занимаваме с това, дайте да си оправим прокуратурата, прикани той. Докато в България няма правораздаване, на което всички да имаме доверие и да си решаваме вътре проблемите с изказвания за корупция или тяхното опровержение пред самостоятелен съд и пред прокуратура, на която можем да имаме доверие, ще бъде отворена България към това външни фактори, в това число Съединени американски щати, да вършат сходни интервенции, които основават изключителни обстановки, които след това се чудим по какъв начин да ги уредим и да произвеждаме ето такива обществени драми, разяснява той.

" Ако не желаеме да се чудим по какъв начин сходен вид наказания да ги уредим във вътрешноправното си пространство, би трябвало да си оправим прокуратурата и да знаем по какъв начин да я създадем тази правосъдна промяна. И в ГЕРБ, и в Движение за права и свободи са безусловно наясно с това нещо, просто би трябвало да излязат от политическия си ступор и да вземем решение кардинално да си оправим къщичката ", съобщи още ръководителят на ПГ на Демократична България.

Припомняме Ви, че през вчерашния ден излезе неофициална информация, че нов ексклузивен орган ще пази националната сигурност. Начело на междуведомствения съвет, който ще брани страната от опасности за икономическата и финансовата система, застава финансовият министър Асен Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР