Такъв законопроект няма, няма и да има - това заяви

...
Такъв законопроект няма, няма и да има - това заяви
Коментари Харесай

ДБ за българския закон „Магнитски”: Няма такъв законопроект и няма да има

„ Такъв законопроект няма, няма и да има ” - това съобщи съпредседателят на партията Христо Иванов в коментар на публикувания в общественото пространство план на български закон „ Магнитски ”, подготвян от вицепремиера Асен Василев.

Демократична България няма да поддържа подобен законопроект – „ За да съществува той  би трябвало да е минал на някакво равнище политическо координиране ” сподели Иванов и изясни, че е явно, че тези текстове имат несъгласие с конституцията и правата на индивида.

Според него сходни текстове се появяват в този момент, тъй като има хора, които се тормозят от още една вълна по „ Магнитски ” и от това, че България се трансформира в страна, която е дълготраен, постоянен клиент на този механизъм. И по някакъв метод ние би трябвало да уредим вътрешноправните последствия от тези интервенции ”, добави Иванов.

„ Вместо да се занимаваме с това дайте да си решим въпроса с прокуратурата ”, добави той.

„ ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да излязат от ступора си и да си променим и оправим правосъдната система. Не е ясно до каква степен можем да стигнем по закона „ Магнитски ”, той не работи на територията на Европейски Съюз, само че резултатите могат да работят и да са значими ”, изясни Иванов. 

„ Въпрос на народен интерес на България е Северна Македония да е член на Европейски Съюз. Нашите упования са свързани с човешките права, които е базова тематика при старта на договарянията “, разяснява Иванов.

„ Но в случай че се откри сред Европейска комисия, България и Северна Македония такава обстановка, при която ние да запазим гаранциите си, че сходно държание ще бъде разисквано, тогава можем да приказваме. Ако имаме гаранция, че българите там ще бъдат вписани в конституцията на РСМ, че връзките там ще са част от преговорната рамка, тогава можем да вървим напред “, добави той Иванов. [**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР