Такъв тип резолюции обикновено се гласуват с огромно мнозинство в

...
Такъв тип резолюции обикновено се гласуват с огромно мнозинство в
Коментари Харесай

Емил Радев: Резолюцията на ЕП се прие силово, не е добър документ

Такъв вид резолюции нормално се гласоподават с голямо болшинство в Европейския парламент. Те са плод на консенсус сред политическите групи. Наложи се силово тази резолюция, за 10 дни, което е доста къс интервал за съставянето. Обикновено месеци трае това нещо. Ние не участвахме в съставянето ѝ, тя е напълно формирана от оферти на социалистите, Зелените и либералите. И това е резултатът, за жалост не се получи добър документ. Това сподели евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП по отношение на признатата от Европарламента резолюция за България.

Оценката се даде в отчета на Европейска комисия за върховенството на закона, в отчетите на ОЛАФ и на Европейската счете палата, където нарушаванията по потреблението на европейски средства за България са 0,23%, нищожен %. А тази резолюция толкоз се бързаше да се сформира, с цел да се употребява във вътрешнополитически проект, с цел да се смъкна държавното управление на Борисов. Вътре има текстове, които в действителност заплашват националната ни сигурност. Ето одобри се резолюцията - на кантар, видяхме, че се раздели европарламента. Влязоха текстове, които потъпкаха конституционните решения и Конституцията като цяло, добави Радев.

За страдание, с тази резолюция виждаме апели за неща, които са отвън пълномощията на Европейски Съюз. В България междинното чувство за корупция е 80%, за Европейски Съюз е 71%, и ние сме на 15-о място, дори сме след средата. Огромен проблем е корупцията и за България, и за останали всички членки, тъй че ние би трябвало да предприемем всички членки, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР