Такър Карлсън бе следван от 3.5 млн. души в САЩ

...
Такър Карлсън бе следван от 3.5 млн. души в САЩ
Коментари Харесай

Fox News уволни най-популярния водещ в историята на телевизията

Такър Карлсън бе следван от 3.5 млн. души в Съединени американски щати – повече от цялата публика на CNN

Най-популярният ефирен водещ в света – Такър Карлсън, е  бил уволенен през вчерашния ден от управлението на FOX News – медията, за която той работеше от близо 20 години. Новината е голяма, тъй като до момента той бе единственият водещ, който смееше да задава опозиционни въпроси и да прокарва в ефир тези, които не дават отговор на формалния прочит на събитията. Неговите монолози във връзка с американската политика, на коронавирус пандемията и за така наречен „ Биг Фарма ”, бяха квинтесенцията на рецензията към властта в Съединени американски щати и го трансфораха в една от най-тачените фигури в консервативната част от света.

Решението Карлсън да бъде уволнен е взето още в петък от изпълнителния шеф на FOX Corporation Лейлън Мърдок и изпълнителният шеф на FOX News Media Сюзан Скот. Водещият е известен в понеделник сутринта от Скот.
Ню Йорк Таймс – една от най-либералните медии и огледало на лявата политика в последните години, написа:  „ Силата, която 53-годишният Карлсън имаше отвън Fox News нямаше по какъв начин да го изолира от растящия лист с непроятности, които има той в мрежата във връзка с държанието му в и отвън ефир. Наскоро водещият – поляризираща и непопулярна фигура отвън вътрешния му кръг от хора във Fox News, неотдавна бе оголен като част от делото на Dominion Voting Systems (фирмата, която отговаряше за машините за гласоподаване на президентските избори през 2020 година, бел.а.). Според негови сътрудници, той постоянно употребявал замърсен и сексистки език, зовял даже негови сътрудници, които не харесвал по какъв начин отразяват събития, да бъдат уволнени. Не бе харесван и от лявото, и от дясното за ревизионистските си визии във връзка с щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година ”

Тоест е уволнен, тъй като е бил неприятен към сътрудниците си? Има и друга вероятност.

3 days ago: Tucker’s opening monologue calls out mainstream media’s role in pushing the Covid vaccines despite their high risk for serious side effects and death

Today: Tucker is no longer with Fox

This is the power of Big Pharma
— DC_Draino (@DC_Draino)
Миналата седмица Карлсън излезе в ефир за обичайния си монолог преди началото на шоуто му. В него той нападна огромните фармацевтични компании, групово наричани „ Биг Фарма ”, че са употребявали медии, с цел да бутат пред обществото имунизациите, макар риска от съществени странични резултати и даже гибел.

Fox fires five days after he crosses the red line by acknowledging that the TV networks pushed a deadly and ineffective vaccine to please their Pharma advertisers. Carlson’s breathtakingly courageous April 19 monologue broke TV’s two biggest rules: Tucker told the…
— Robert F. Kennedy Jr (@RobertKennedyJr)
„ Fox News уволни Такър Карлсън 5 дни, откакто пресече алената линия, като разгласи в ефир, че телевизионните мрежи са пробутали на обществото тези ваксини, с цел да задоволят рекламодателите си от Биг Фарма. Спиращият дъха самоуверен монолог на Карлсън от 19 април, наруши 2 от най-важните правила на малкия екран: Той сподели истината за алчните  рекламодателите от Биг Фарма, които ръководят медиите; После нападна сътрудниците си за това, че са промотирали тези артикули по време на коронавирус пандемията, макар незнайните. Дълги години Карлсън можеше да се похвали с най-голямата аудитория – приблизително 3.5 млн. индивида го гледаха, което е близо 10 пъти повече от целия CNN. Fox преди малко показва плашещата мощ на Биг Фарма ”, написа Робър Ф. Кенеди Джуниър в отбрана на водещия. Редно е да се означи, че Кенеди Джуниър е измежду номинираните от Демократичната партия за президентската борба следващата година.

Друг „ проблем ”, който Карлсън е имал с медията си, е коментарът и документалния му филм „ Пейтриът Пърдж ”, в който водещият вади на бял свят опция за събитията от 6 януари 2021 година, когато сякаш поддръжници на президента Тръмп, недоволни от изборния резултат „ щурмуваха ” постройката на Капитолия. Според Карлсън това е било интервенция по подправен байрак, целяща да дискредитира някогашния президент и политическото придвижване зад него.

Това, несъмнено, бе наречено от левите „ доктрина на конспирациите ”. Водещият в действителност е „ отговорен ” за това, че е посочил фрагменти от януарските събития и е задал няколко резонни въпроса, защото това е равнището на американската публицистика.

This was Tucker Carlson Tonight’s last moment.

Eating pizza with the hero delivery man who stopped a car jacker.

I can’t think of a better way for the greatest cable news show in history to end.

— Greg Price (@greg_price11)
Горе е последното предаване на Такър Карлсън - хапва пица с разносвача на храна, който е попречил кражба на автомобил.

Въпреки това съгласно финансираната от Джорд Сорос организация „ Репортери без граници ” Америка е на 32-о място в света по независимост на медиите, а България, където публицисти съвсем в никакъв случай не се уволняват поради мненията им – е на „ влиятелното ” 91-о. А по всичко проличава, че в " братска " Америка в този момент кръговете, които ръководят, просто разчистват неуместните за тях кореспонденти и публицисти преди президентската конкуренция следващата година, защото за тях към този момент е доста по-трудно да фалшифицират резултата посредством " мъртви гласове ", гласоподаване по пощата и машини, свързани с интернет.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР