Така зам.-председателят на парламентарната група коментира тази сутрин пред Нова

...
Така зам.-председателят на парламентарната група коментира тази сутрин пред Нова
Коментари Харесай

Цонев: Различни сме с БСП, нямат нов вариант за управление

Така зам.-председателят на парламентарната група разяснява тази заран пред Нова телевизия обстоятелството, че Българска социалистическа партия отхвърли да внесе дружно с тях вота на съмнение против кабинета поради думите на Ахмед Доган, че опозицията не е подготвена да ръководи.

„ Разликата сред нас и Българска социалистическа партия е, че ние считаме, че България се нуждае от нов вид ръководство а не от аритметични болшинства, които след това се напасват. Има неверно пояснение на посланието на почетния ръководител Доган, той не е споделил, че няма опция. Но когато нямаш квалифициран коренно нов вид на ръководство , не го прави. Няколко кабинета - един експертен и 3 съдружни, не направиха нищо в посока на промени. Движение за права и свободи няма да взе участие в „ Стани да седна ". Когато нямаш квалифициран коренно нов вид за ръководство, няма потребност да предлагаш на българските жители същото политическо меню с други изпълнители”, акцентира той.

По думите му в последните 10 години България се нуждае от съществени промени във всички сфери, установяват го всички партии, само че никой не го прави. Няколко кабинета не съумяха да създадат тези промени, акцентира Цонев.

„ Когато се съберат 2 партии с несъвместими стратегии, те не вършат дълбоки промени. Програмите на ГЕРБ и националистите са несъвместими на 50% . Нашата стратегия с тази на Българска социалистическа партия - също. Ние нямаме идентична визия нито за бюджета, нито за налозите, нито за промяната в опазването на здравето. Ние сме управлявали с Българска социалистическа партия и сме управлявали несполучливо в огромната си степен – щом не можахме да реформираме системите”, сподели още депутатът от Движение за права и свободи.

Той посочи, че са съпротива на това ръководство, най-малкото тъй като в него вземат участие националисти, само че освен поради това. Според него обаче по никакъв начин не е нужно опозицията да е единна, единни трябвало да са партиите в ръководството.

"Това, че Българска социалистическа партия внася избор на съмнение и че ние ще го подкрепим с други претекстове, няма значение. Важното е недъзите на това ръководство да бъдат казвани и в случай че могат – да бъдат коригирани”, безапелационен бе Цонев.

Той разяснява и митингите за бъдещето на Национален парк „ Пирин”.

„ Ние считаме, че би трябвало в границите на рационалната екология да се даде опция жителите да упражняват ски спорта. Аз не мога да схвана по какъв начин в Австрия всеки курорт може да има по 300 км писти и по 80 лифта , а пък ние да имаме един и това да пречи на екологията”, съобщи той.

Накрая Йордан Цонев заявява, че Движение за права и свободи ще работи за това да се форсира процесът на интеграция на страните от Западните България и да се усъвършенства разговорът с Турция, тъй като "на Балканите няма място за етнонационализъм”.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР