Така шефът на българската федерация по лека атлетика (БФЛА) стана

...
Така шефът на българската федерация по лека атлетика (БФЛА) стана
Коментари Харесай

Българин е избран за президент на Европейската атлетика

Така шефът на българската федерация по лека атлетика (БФЛА) стана най-високопоставения българин в която и да е интернационална спортна федерация по олимпийски спорт. Доскоро подобен бе шефът на европейската централа по битка Цено Ценов, който умря на 31 май 2020 година на 80-годишна възраст.

Българинът изпълняваше длъжността от 2020 година насам. Тогава той размени краткотрайно като президент норвежеца Свен Арне Хансен, който получи инсулт, а няколко месеца по-късно умря.

Карамаринов беше първи вицепрезидент на европейската федерация от 2015 година насам.

През септември 2020 година той завоюва пети мандат отпред на българската централа, която ръководи от 2003 година насам.

" Благодаря ви още един път за поддръжката и доверието, което ми оказахте. Въпреки че нямах съпротива на днешните избори, не одобрявам тази поддръжка и доверие за даденост. За мен е голяма чест да бъда определен за президент и да продължа да послужвам на европейската атлетика. Стремя се да направя всичко допустимо, с цел да се отплатя за вашата поддръжка и доверие ", сподели Карамаринов на конгреса.

Добромир Карамаринов става шестият президент на ЕА след Адриан Паулен, Артър Голд, Карл-Олаф Хомен, Хансйорг Вирц и Свейн Арне Хансен. Освен началник на БФЛА сливналията е също по този начин отпред и на Асоциацията на балканските атлетически федерации.

На днешния конгрес в Лозана французинът Жан Грасиа бе определен за първи вицепрезидент (на мястото на българина) в съревнование с естонеца Ерик Тейгамаги (30:19 гласа). Грасия ще е заместител на Карамаринов дружно с британката Чери Алекзандър и чеха Либор Варханик, които бяха определени през 2019-а за по 4 години.

Двете свободни позиции в Съвета на ЕА бяха заети от германеца Юрген Кесинг и поляка Хенрик Олшевски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР